Muzika

Strahinja Nikić, gitarista benda "MultiCultus": Tehnologija je "pojela" čovjeka

Strahinja Nikić, gitarista benda "MultiCultus": Tehnologija je "pojela" čovjeka
Foto: N.N. | Strahinja Nikić, gitarista benda "MultiCultus": Tehnologija je "pojela" čovjeka

Bend "MultiCultus" premijerno je predstavio video-spot za pjesmu "Urbanica" u klubu "Rock Symphony cafe" u Banjaluci. Sastav je u sklopu promocije održao i koncert u ovom klubu, a za ovu pjesmu kažu da spot govori o uticaju i ovisnosti modernog čovjeka.

"Spot govori koliko smo postali ovisni o tehnologiji i koliko nas je ona 'pojela'. U spotu vidimo glavnog aktera kako u snu bježi od hologramske projekcije našeg pjevača i kada se probudi, zbunjen je jer mu je san bio poprilično realističan. To govori o tome kako bi to nekad mogla biti i prava realnost", rekao je Strahinja Nikić, gitarista benda "MultiCultus", i dodaje da su na snimanju spota radili sedam dana na sedam lokacija.

"Snimali smo u industrijskom kompleksu 'Incel', u video-studiju 'Mania', u Gospodskoj ulici, u kafiću 'City Pub' i u nekoj od okolnih šuma", dodao je Nikić.

Spot je snimljen u saradnji sa Akademijom umjetnosti. Za režiju i montažu bio je zadužen Milan Banjac, a snimatelj je bio Danijel Špadić.

"U glavnim ulogama su bili Nemanja Bajić i naš pjevač Miloš Maričić. Za šminku je bila zadužena Ivana Vučković. Bitno je i da kažemo da smo pjesmu snimali u studiju 'Oksigen' i da nam je miks i master radio Momir Nikić", dodao je on.

Inače, pjesma "Urbanica" je najstarija pjesma banjalučkog benda i ova numera je, po riječima članova, definisala bend te je zbog toga zaslužila adekvatan video-spot.

"Čekali smo tri godine da se stvore uslovi za spot. Ove godine smo pridobili dosta pažnje, kako publike, tako i medija, imali smo dosta nastupa, nekoliko nagrada i odlučili smo da je sada trenutak za taj spot", naglasio je Nikić.

"Odlučuli smo da poslije premijernog prikazivanja spota publici i odsviramo nešto. Da im poklonimo jedan mini-koncert u znak zahvalnosti za podršku koju smo imali ove i proteklih godina, a i da na neki način proslavimo ovu uspješnu godinu i s tim je zaključimo. Tu nedjelju 'Rock Symphony cafe' je bio pun. Publika je stvarno bila fenomenalna, to potvrđuje i poziv na bis na kraju koncerta. Mi smo prezadovoljni cijelom ovom godinom, tako i sa ovom promocijom, koja je definitivno premašila naša očekivanja", zaključio je Nikić.

Gitarista ističe da je danas objava video-spotova postala skoro pa obavezna stvar u svijetu muzike, te da se, nažalost, muzika sve više gleda, a manje sluša.

"Nažalost, danas je često sve u video-spotu. Ako nemate spot, niko vas ni ne sluša. To je stvarno žalosno jer se mnogi bendovi onda fokusiraju na izgled spota, dok zapostavljaju muziku koju komponuju i sviraju. Mi to pokušavamo da uvežemo pa da nam i spot i pjesma budu najbolji što mogu", rekao je Nikić.

Što se tiče narednih planova ovog banjalučkog sastava, Nikić ističe da je u najavi još jedno snimanje, kao i nekoliko nastupa.

"Kao nagradu za pobjedu na 'Mostarskoj gitarijadi' dobili smo trodnevno snimanje u 'Pavarotti' muzičkom centru, koju ćemo iskoristiti sljedeće godine. Imamo planove za nekoliko nastupa zasad, a nadamo se da će ih biti još. Isto tako, trebalo bi da idemo na 'Zaječarsku gitarijadu' sljedeće godine kao rezultat pobjede na 'Banjalučkoj gitarijadi'", istakao je Nikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije