Muzika

Supruga Tozovca: Njegovim odlaskom izgubila sam dio svog života

Supruga Tozovca: Njegovim odlaskom izgubila sam dio svog života
Foto: Screenshot | Supruga Tozovca: Njegovim odlaskom izgubila sam dio svog života

Emilija - Mima Živković, supruga Predraga Živkovića Tozovca, koji je danas preminuo, kaže da je njegovim odlaskom izgubila i dio svog života.

"Nemam snage više ni da pričam. Ovo je trenutak kada stvarno ne mogu više", rekla je Mima Živković i medije zamolila da je više ne kontaktiraju.

"Molim vas recite drugim novinarima da me ne zovu, jer stvarno više nemam glasa", dodala je potresena žena.

Emilija - Mima, bila je njegova najveća ljubav punih 40 godina, ali su tek nedavno jedno drugim rekli sudbonosno "da".

Oboje su imali po jedan brak za sobom, a zajedno tokom emotivne veze nisu imali djece, što je njemu posebno teško palo.

Tozovac iz prvog braka, koji je trajao svega nekoliko godina, takođe se nije ostvario kao roditelj, dok Emilija ima decu i unuke, koje je Tozovac prihvatio kao svoje.

Nedavno je pokojni pjevač evocirao uspomene o susretu sa svojim suđenom ženom.

"Sreli smo se sasvim slučajno i tako je počelo. Zaljubili smo se čim smo se ugledali", govorio je Tozovac.

"Njoj sam napisao pesmu 'Mima', koju sam objavio u knjizi. Mima je moja prava ljubav i moj izbor. Naš odnos je više od ljubavi. Ljubav bih opisao kao kratkotrajnu bolest", poetski i simbolično je tada opisivao muzičar njihov odnos.

"Mi smo u najlepšoj fazi jer smo postali prijatelji koji ne mogu jedno bez drugog. Ljubav nema veze sa godinama. Mira Stupica često je volela da kaže: 'Živim život punim plućima i u ovim godinama', iako je bila u staračkom domu. Ja se slažem s njom", bile su misli pjevača.

Za medije se oglasio i njegov kum Ratko Rađenović, veoma potresen, koji je otkrio kako je došlo do komplikacija što su vodile do kobnog ishoda.

"Sve je počelo sa operacijom karotide nakon operacije u KBC 'Dragiša Mišović'. Međutim, nakon što je dobio koronu, ostao je u bolnici. Oporavio se malo, i onda ga je supruga prebacila na VMA. Ali, imao je upalu oba plućna krila", istakao je Rađenović.

"Tozovac je bio čovek pun života i neko ko je jako voleo život", rekao je on.

Predrag Živković Tozovac, legendarni srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pjevač narodne muzike, preminuo je protekle noći u 85. godini na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

Popularni Tozovac je prema mišljenju stručne javnosti važio za jednog od najboljih stvaralaca i interpretatora srpske soul muzike, uz Tomu Zdravkovića, Predraga Cuneta Gojkovića i Vasiliju Radojičić.

Njegove pjesme predstavljaju znatan dio riznice narodne muzike u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije