Muzika

Sve spremno za gala koncert: Milenković i Trkulja prvi put zajedno na sceni

Sve spremno za gala koncert: Milenković i Trkulja prvi put zajedno na sceni
Foto: N.N. | Sve spremno za gala koncert: Milenković i Trkulja prvi put zajedno na sceni

​BANJALUKA – Članovi Banjalučke filharmonije, ali i muzičari iz Bihaća i Jajca, dva grada koja se uz Banjaluku u zajedničkoj aplikaciji kandiduju za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, jutros su na bini montiranoj pored Kulturnog centra Banski dvor imali generalnu probu sa svjetski poznatim virtuozima Stefanom Milenkovićem i Slobodanom Trkuljom.

Da je sve spremno za večerašnji nastup zakazan u 21 sat, potvrdili su slučajni prolaznici, ali i kineski turisti koji su zastajali i snimali probu.

Takva potvrda, dakako, stigla je i od samih muzičara.

Podsjećamo, koncert organizuje Fondacija "Banjaluka 2024" u saradnji sa gradom Banjaluka, povodom predaje aplikacije kojom se grad na Vrbasu kandiduje za prijestonicu kulture, ali i povodom obnove Kulturnog centra Banski dvor.

Ono što je, međutim, kuriozitet ovog koncerta jeste to što će Stefan Milenković i Slobodan Trkulja prvi put dijeliti scenu.

Zvuči nevjerovatno za takva dva imena iz svijeta muzike, ali oni su se sinoć u Banjaluci i prvi put sreli u životu.

"Drago mi je da smo se konačno sreli Slobodan i ja. Prvi put radimo zajedno, mislim da je ceo projekat veoma prirodan za mene i za njega, jer su stilovi sa jedne strane kontrasti, a s druge strane veoma kompatibilni", kazao je pred večerašnji nastup Stefan Milenković, otkrivajući još jedan razlog zašto se koncert, kao i sama aplikacija "Banjaluka 2024", naziva "Suprotnosti se privlače".

Svoje zadovoljstvo zbog nastupa nije krio ni Slobodan Trkulja.

"Velika mi je čast i veliko zadovoljstvo da sam u ovom divnom gradu, da sam u prilici da vidim da se institucije kulture na ovaj način obnavljaju, jer obnovom kulture obnavljamo i sebe. Još mi je veća čast što ću podeliti binu sa, da kažem, mojim herojem iz mladosti. Čovekom koji skoro četrdeset godina ima karijeru iako smo ista generacija, četiri meseca i četiri dana stariji je od mene", riječi su kojima je najavio večerašnji koncert u Banjaluci Slobodan Trkulja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije