Muzika

Swans najavili novi album (VIDEO)

Swans najavili novi album (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Swans najavili novi album (VIDEO)

Rok grupa Swans je objavila da će njihov 16. studijski album, "The Beggar", biti objavljen 23. juna za Young God Records. U svjetlu sretnih vijesti, bend je dodao datume turneje po Velikoj Britaniji i Sjevernoj Americi. Osim toga, Swans su podijelili svoju najnoviju pjesmu "Paradise Is Mine".

"The Beggar" je napisao i producirao Majkl Gira iz Swans benda, uz doprinose nedavnih i bivših članova benda i Girine druge grupe Angels of Light. Na albumu je nastupio i muzičar Ben Frost, koji uključuje prateće vokale Dženifer Gira, Lusi Kruger i Lauri Karbone.

U članku Gira opisuje kako je bilo stvarati "The Beggar".

"Nakon brojnih pandemijom izazvanih otkazivanja turneja za prethodni album Swansa koji ostavljaju smisao i očitu rupu bez dna čekanja, čekanja, čekanja i čudne dezorijentisanosti koja je došla s ovom iznenadnom, ali beskrajnom prisilnom izolacijom, odlučio sam da je vrijeme da napišem pjesme za novi album Swansa i zaboravim na sve ostalo. Došao je relativno lako, uvijek upućen sumnjom da bi ovi mogli biti moji posljednji.”

Pjevač dodaje:

"Kada sam konačno mogao otputovati, s pjesmama u ruci, u Berlin kako bih radio sa svojim prijateljima na snimanju ove ploče, osjećaj je bio sličan trenutku u Čarobnjaku iz Oza kada se film promijeni iz crno-bijelog u kolor. Sada se osjećam prilično optimistično. Moja omiljena boja je roza. Nadam se da ćete uživati u albumu.”

“Paradise Is Mine” je devetominutna eksperimentalna rok pjesma koja uključuje dinamične vokale Gire dok on razmišlja o našem postojanju na zemlji. Takođe, riječi "Da stvorimo novi svijet / U rascjepu, u pukotini / Na ovom mjestu, ti animiraš" mogu nas natjerati da se zapitamo može li naše postojanje na ovoj planeti napraviti razliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije