Muzika

Pratite nas na Google news

Tamburaši i Bebek spremaju koncert za pamćenje u Banjaluci

Tamburaši i Bebek spremaju koncert za pamćenje u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Tamburaši i Bebek spremaju koncert za pamćenje u Banjaluci
Milan Rakulj

BANJALUKA - Cjelovečernji koncert i prvorazredni muzički događaj "Željko Bebek & tamburaši" biće održan 16. septembra, s početkom od 20.30, na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel, u organizaciji Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka (GTO BL).

Iako je do koncerta ostalo mjesec i po dana, banjalučki tamburaši već najavljuju događaj za pamćenje.

"Željko Bebek, jedan od najznačajnijih pop-rock pjevača ex-Yu muzičke scene u zadnje četiri decenije, samo za ovu priliku će u Banjaluci održati pravi muzički spektakl, u kojem mu se na pozornici istovremeno pridružuje čak 70 muzičara, članova Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka i Tamburaškog orkestra Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, te Bebekov prateći rock bend", javili su iz GTO BL, ističući da je tokom prošle i pretprošle godine Željko Bebek slične koncerte održao u Varaždinu, Novom Sadu, Beogradu, Zagrebu i Dubrovniku.

Tamburaši iz grada na Vrbasu, okićeni zlatnim medaljama i plaketama na skoro završenim međunarodnim festivalima umjetničke tambure u Osijeku i Novom Sadu, tako će uskoro zasvirati sa nekad najslavnijim frontmenom jugoslovenske muzičke scene. Željko Bebek se, naime, u vrh ovdašnje muzičke scene vinuo početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka kao pjevač "Bijelog dugmeta" i postao sinonim najplodnijeg muzičkog perioda grupe, koju je napustio 1984. godine i započeo zavidnu solo karijeru. Za Bebeka su pisali neki od najznačajnijih autora bivše države kao što su: Arsen Dedić, Bora Đorđević, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Zrinko Tutić..., a pored pjesama iz perioda solo karijere na predstojećem koncertu u Banjaluci biće otpjevani i najveći hitovi "Bijelog dugmeta".

"Prvi put poslije više decenija u Banjaluci je zapjevao upravo sa Gradskim tamburaškim orkestrom, kada se iznenada, na opšte oduševljenje publike u Banskom dvoru, pojavio kao specijalni gost na tradicionalnom 'Koncertu za zaljubljene'", kažu iz GTO BL, čiji je poziv da održi cjelovečernji koncert u Banjaluci Bebek prihvatio bez razmišljanja i s oduševljenjem.

Ulaznice za koncert "Željko Bebek & tamburaši" se mogu kupiti od danas na Trgu Krajine po cijeni od 15 KM, dok će početkom septembra cijena ulaznice porasti na 20 KM.   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije