Muzika

"Tamburica fest" od 20. do 22. juna

"Tamburica fest" od 20. do 22. juna
Foto: Ilustracija | "Tamburica fest" od 20. do 22. juna

NOVI SAD - Na ovogodišnjem svjetskom "Tamburica festu", koji će od 20. do 22. juna biti održan u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, za titulu najboljeg takmičiće se 12 orkestara iz osam zemalja.

Jovan Pejčić, direktor "Tamburica festa", zvanično najboljeg festivala etno-muzike u Evropi i najbolje turističke manifestacije u Srbiji, najavio je uvođenje još jednog takmičarskog segmenta, izbor najbolje autorske pesme i najboljeg vokalnog soliste.

Pejčić je rekao novinarima da će u revijalnom dijelu nastupiti Lepa Brena, čuveni "Orkestar 100 violina" iz Budimpešte, kao i ansambl narodnih instrumenata iz Republike Komi iz Ruske Federacije "Zarni LJolj".

"Orekstar `100 violina` dobro je znan u svetu, važe za velike poštovaoce tradicionalne muzike. `Zarni LJolj` su muzički virtuozi iz republike u Ruskoj Federaciji pretežno nastanjene mađarskim življem. I ove godine očekujemo spektakl i nastavljamo sa širenjem naše kulturne misije i prijateljstva na regionalnom nivou", naglasio je Pejčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije