Muzika

Tehno zvijezde na "Exitu"

Tehno zvijezde na "Exitu"
Foto: N.N. | Tehno zvijezde na "Exitu"

Prošlog ljeta sve oči elektronske muzičke scene bile su usmjerene ka novom, spektakularnom izgledu mts Dance Arene. Nadaleko čuvena bina "Exit" festivala tako je proslavila prvih 15 godina, postojanja, gusto prožetih istorijskim momentima koje su, uz njenu prepoznatljivu publiku, stvarale i redom sve najveće svjetske zvijezde.

Čast da se 12. jula prvi na nju upišu svojim setovima imaće trenutno najveći svjetski tehno izvođači. Publici će se predstaviti lider globalnog tehno pokreta Riči Hevtin, planetarno najmoćniji tehno par Adam Bejer i Ida Engberg, apsolutni simbol berlinske tehno scene Ben Klok, tehno zvijezda u najvećem usponu današnjice Ameli Lens, te zvanično najzapaženiji tehno talenat Anastasija Kristensen.

Ovogodišnja regionalna podrška na Areni biće svjetski proslavljen Splićanin DJ Jock, dok će dosad najveću mašineriju na tvrđavi prvi pokrenuti mladi novosadski tandem Dušan Nikolić i Runy.

Poslije dvije godine, tokom kojih je širom svijeta predstavio svoj novi koncept "Close", izveden i na "Exitu" 2016. godine, Riči Hevtin, jednako čuven i kao Plastikman, ovog puta na Arenu se vraća u jutarnjem terminu i to da lično zatvori ovaj, pravi decenijski tehno line-up.

Nakon što je izveo svoj spektakularni "Photon" šou na nekoliko odabranih lokacija, tehno titan Ben Klok stiže na Arenu u trenutku kad je najostvareniji. Od njegovog prethodnog gostovanja na Areni zabilježio je i nagradu za "Essential Mix of the Year", te nastupao kao hedlajner vrtoglavog broja festivala, čiji broj nastavlja da raste i u 2018. godini.

Velika akcija do 15. januara

Nakon što je "Exit Summer of Love" ljetos okupio četiri festivala u nizu, "Exit Freedom 2018" biće još veći festivalski poduhvat, jer ga čini čak pet festivala u pet zemalja: "Exit", "Festival 84", "Sea Star", "Revolution" i "Sea Dance".

U toku je i velika praznična akcija, gdje se uz "Exit" ulaznicu po promo cijeni od 115 KM samo do 15. januara dobijaju i ulaznice za ostala četiri festivala. Ulaznice se prodaju putem servisa kupikartu.ba, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi, koji, osim ulaznica, sadrže i opcije za smještaj i prevoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije