Muzika

Tejlor Svift dobila priznanje kao tekstopisac u Nešvilu

Tejlor Svift dobila priznanje kao tekstopisac u Nešvilu
Foto: Screenshot/Instagram | Tejlor Svift dobila priznanje kao tekstopisac u Nešvilu

Američka pjevačica i kontautorka Tejlor Svift proglašena je za počasnog umjetnika na dodjeli nagrada za tekstopisce u Nešvilu za 2022. godinu.

Pjevačica je proglašena za tekstopisca i umjetnika decenije na dodjeli nagrada Međunarodnog udruženja tekstopisaca pjesama Nešvil (NSAI),koja je održana u utorak u gradskoj dvorani Riman Auditorium.

Tejlor se pridružila tekstopiscu Esli Gorli u primanju posebne nagrade, a Ešli je na tom događaju, takođe, proglašena za tekstopisca decenije.

Bilbord je izvijestio da je udruženje odlučilo o njihovim specijalnim nagradama na osnovu njihovih potencijalnih kumulativnih priznanja u pisanju pjesama između 2010. i 2019. godine.

Udruženje je izmjerilo Tejlorov i Ešlijev "procenat zasluga za pisanje pjesama u pjesmama povezanim sa Nešvilom sa izvođenjem pjesama na "Billboard Countri Airplai Chart listi", "Billboard Pop Songs lista", "Billboard Christian Airplai lista" i "Billboard Rock Airplai lista".

Zanimljivo je da se za dodjelu ove nagrade u čast pisca, odnosno umetnika/tekstopisca, mora biti izvođač pjesme koja se promatra da bi se numera računala u njihovu nagradu.

Podsjećanja radi, Tejlor je ranije sedam puta proglašena za NSAI za tekstopisca i umjetnika godine, dok je Gorli je pet puta dobio nagradu za tekstopisca godine, a prethodno je dobio devet nagrada NSAI.

Ovogodišnja ceremonija je takođe odala priznanje Gartu Bruksu nagradom "Kris Kristofferson" za žvotno djelo, a predsjedniku kompanije Soni Music Publishing DŽonu Platu nagradom "Keistone" predsednika NSAI.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije