Muzika

Tejlor Svift poharala American Music Awards

Tejlor Svift poharala American Music Awards
Foto: Tanjug/AP | Tejlor Svift poharala American Music Awards i srušila rekord Majkla Džeksona

Američka pjevačica Tejlor Svift ponovno je trijumfovala na American Music Awards osvojivši šest nagrada, sada već ukupno 29, čime je nadmašila rekord Majkla Džeksona koji je prikupio 24 nagrade.

Svift je osvojila glavnu nagradu za umjetnicu godine te četiri druge. Dobila je i nagradu za počasnu umjetnicu decenije čime je stigla do brojke od 29 američkih muzičkih nagrada nadmašivši dosadašnjeg rekordera Majkla Džeksona s 24 nagrade.

"Sve što mi je važno su uspomene koje godinama imam s vama", rekla je 29-godišnja Svift publici na svečanosti u Los Anđelesu nakon što je izvela remiks svojih hitova.

Očekivalo se da će Svift progovoriti o svađi sa šefovima diskografske kuće Big Machine Records, Skuterom Braunom i Skotom Borketom, jer su joj oduzeli autorska prava na njenih prvih šest albuma, koje je snimila dok je bila pod njihovim ugovorom. Zbog toga je Tejlor prijetila zabrana izvođenja sopstvene muzike, kao i zabrana korištenja iste te muzike u dokumentarcu koji je izdao Netflix.

Međutim, nedavno su Big Machine Label Group i Dick Clark Production objavili kako su postigli sporazum o licenciranju kojim se odobravaju nastupi njihovih umjetnika za streaming emisije i emitovanje na obostrano odobrenim platformama.

No u nedjelju pjevačica nije spomenula spor iako je svoj nastup otvorila noseći bijelu košulju ispisanu naslovima svojih starih albuma.

"Ova godina je za mene bila puna. Bilo je dosta dobro, ali i dosta komplikovano", rekla je Svift koja je pobijedila u konkurenciji ispred Drejka, Arijane Grande, Helsija i Post Malonea. Dobila je i nagradu za najbolji videospot, najbolji pop/rok album, najbolju pop/rok pjevačicu..

Mlada Bili Eiliš (17) osvojila je dvije statue za najboljeg novog izvođača i najboljeg alternativnog rock izvođača nakon što se njen singl "Bad Girl" uspeo na prvo mjesto američkih ljestvica.

"Učinili ste da se sve ovo dogodi", rekla je Eiliš zahvalivši svojim obožavaocima. Eiliš je pokazala svoju podršku ekološkim organizacijama noseći majicu sa sloganom "No Music on a Dead Planet".

Selena Gomez otvorila je svečanost u svom prvom televizijskom nastupu uživo dvije godine nakon što je 2017. bila podvrgnuta transplantaciji bubrega i nakon borbe s anksioznosti i depresijom.

R&B pjevačica Lizo izvela je svoj novi singl "Jerome", a Kubanka Kamila Kabeljo i njen momak Šavn Mendes otpjevali su svoj hit pop singl "Senorita" koji je osvojio nagradu za saradnju godine.

Nastupili su i Jonas Brothers, Keša, Hejlsi, Kristina Agilera i Šania Tvejn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije