Muzika

Pratite nas na Google news

Temperamentni Ara Malikijan u martu u Beogradu

Temperamentni Ara Malikijan u martu u Beogradu
Foto: N.N. | Temperamentni Ara Malikijan u martu u Beogradu
N.N.

Violinista libansko-jermenskog porjekla, temperamentni Ara Malikijan u okviru svjetske turneje, nastupiće u Beogradu, u Centru „Sava“, 14. marta 2020. godine.

Turneja pod nazivom Royal Garage, na kojoj predstavlja istoimeni album, obuhvata najvažnije svjetske prestonice u kojima Ara nastupa u najprestižnijim koncertnim dvoranama i pozorištima – London, Pariz, Njujork, Moskvu, Rim, Buenos Ajres, Santjago, Limu, Meksiko, Peking, Hongkong, Madrid, Berlin, Beograd, prenosi RTS.

Ara Malikijan je svjetski priznat umjetnik, jedna od najvećih zvijezda među violinistima danas.

Često ga predstavljaju kao libanskog virtuoza sa jermenskim začinima. Klasično obrazovan muzičar je tokom godina spojio muziku različitih kultura koja uključuje i španski flamenko, argentinski tango, kao i cigansku muziku.

Njegova interpretacija vuče korjene iz arapske i jevrejske kulture. Na koncertima često izvodi obrade rok pjesama i filmskih hitova.

Malikijan je rođen 1968. godine u Bejrutu. Sada živi u Madridu. Snimio je više od 40 albuma i producirao veliki broj predstava.

Zbog svoje muzikalnosti i virtuoznosti još kao mladi violinista, nagrađen je nagradom koja nosi ime velikog Nikole Paganinja. Za sebe kaže da želi da bude Paganini u odjelu Džimija Hendriksa.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije