Muzika

Trebinje džez festival od 24. do 28. avgusta, program na pet lokacija

Trebinje džez festival od 24. do 28. avgusta, program na pet lokacija
Foto: Ustupljena fotografija | Trebinje džez festival od 24. do 28. avgusta, program na pet lokacija

TREBINJE - Kulturni centar Trebinje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Kabineta predsjednice Republike Srpske i grada Trebinja od 24. do 28. avgusta prvi put organizuje festival pod nazivom Trebinje džez festival.

Prema riječima Miljana Vukovića, direktora Kulturnog centra Trebinje i direktora Trebinje džez festivala, planovi za ovaj muzički događaj su ambiciozni.

"Cilj nam je da u narednom periodu napravimo jedan autentičan festival koji bi privukao veliki broj ljubitelja dobre muzike. Potrudićemo se da festival obogatimo pratećim programima za sve uzraste.

Postavljanjem festivala džeza koji će u Trebinju ugostiti muzičare iz regiona daćemo novi zamajac razvoju savremenog džeza u Republici Srpskoj, a turistima u Trebinju pružiti neophodan novi sadržaj.

Organizovanjem ovakvog festivala želimo da pospješimo interesovanje za džez muziku i da publici ponudimo ono što džez jeste - muzika koju odlikuju izvrsnost i sloboda. Cilj nam je da posljednja dekada avgusta u narednim godinama bude rezervisana za džez", pojasnio je Vuković.

Glavni program festivala održaće se na pet lokacija, a najkvalitetniji džezeri nastupiće na binama koje su besplatne za publiku.

U bašti hotela "Platani" 24. avgusta nastupiće Jovan Maljoković i "Balkan salsa bend", dan kasnije na Trgu slobode Marko Luis, 26. avgusta u kafe-baru "Hedonija" pred trebinjskom publikom sviraće "Combine Quartet".

"Lena Kovačević nastupa 27. avgusta u Amfiteatru na Crkvini, a prvi

Trebinje džez festival 28. avgusta zatvoriće Vasil Hadžimanov u rok-baru 'Underground'", navodi se u saopštenju organizatora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije