Muzika

Trebinjskoj Muzičkoj školi devet nagrada u Sjevernoj Makedoniji

Trebinjskoj Muzičkoj školi devet nagrada u Sjevernoj Makedoniji
Foto: Image by Wolfgang Gerth from Pixabay | Trebinjskoj Muzičkoj školi devet nagrada na takmičenju u Sjevernoj Makedoniji
Vesna Duka

TREBINJE - Na međunarodnom takmičenju "Art in" u Kavadarcima, u Sjevernoj Makedoniji, koje je zbog epidemiološke situacije ove godine održano online, učenici trebinjske Muzičke škole osvojili su devet nagrada, četiri prve, četiri druge i jednu treću nagradu.

Prve nagrade su osvojili Doroteja Radanović, učenica šestog razreda u kategoriji harmonika, u klasi profesorice Dušanke Babić, Sofija Brborić, učenica trećeg razreda klavira, u klasi profesorice Sonje Marković, Talija Popadić, učenica četvrtog razreda  klavira, takođe u klasi profesorice Sonje Marković, kao i Lana Milošević, učenica petog razreda, viola, u klasi profesorice Ilde Kapić.

Druge nagrade su pripale pijanistima Đorđu Bogdanoviću i Tadeju Perišiću, učenicima trećeg razreda, kao i Eleni Lambeti, učenici šestog razreda, u klasi viole, te Simeonu Mučibabiću, učeniku četvrtog razreda u kategoriji harmonike.

Treću nagradu je osvojila Jovana Milović, učenica drugog razreda na smjeru klavira.

Učenici Muzičke škole u Trebinju učestvovaće i na Republičkom takmičenju muzičkih škola iz cijele Republike Srpske, koje će se održati 18. i  19. maja u Banjaluci.

Prema riječima direktorice Muzičke škole Trebinje Dušanke Babić, i na ovom takmičenju mladi trebinjski muzičari očekuju veliki uspjeh.

"Ova djeca su jako vrijedna i talentovana, a to su pogotovo dokazala u ovoj godini, kada su zbog pandemije virusa korona uslovi bili izmijenjeni", kazala je profesorica Babić, napominjući da su učenici trebinjske Muzičke škole učestvovali na online takmičenjima u Makedoniji, Estoniji i Bugarskoj, a u planu je i takmičenje u Italiji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije