Muzika

Treći dan "Exita" bez očekivanog DJ Borisa Brejche

Treći dan "Exita" bez očekivanog DJ Borisa Brejche
Foto: Nezavisne novine | Treći dan "Exita" bez očekivanog DJ Borisa Brejche

Kao što su i najavljivali organizatori jednog od najpopularnijih evropskih festivala, treći dan "Exita" bio je najposjećeniji dan ovogodišnjeg izdanja.

Već od 20 časova kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi bile su prepune ljudi, a nepregledne kolone su pristizale sve do jutarnjih časova.

Za provod su bili zadužena najpoznatija imena strane i domaće muzičke scene, a grupa "Remede" otvorila je treće festivalsko veče energičnim nastupom na glavnoj bini. Veliku pažnju domaće i strane publike privukla je i dobro poznata grupa "Obojeni program", a za to vrijeme sve one koji još nisu uspjeli da osiguraju svoje mjesto ispred neke od spektakularnih scena, u dugim redovima ispred tvrđave mogao se čuti zvuk truba i ništa manje dobra zabava.

Raspoloženje publike je bilo na najvišem nivou, a na scenama su se mogli vidjeti popularni izvođači poput Robina Schulza, Asafa Avidana, Satorija u live izdanju, kao i Paola Van Dyka koji je zabavljao publiku oko četiri sata poslije ponoći na glavnoj sceni.

Ipak, veliko razočaranje prisutnih je uslijedilo nakon obavještenja od strane organizatora da zvijezda večeri i dugo očekivani DJ Boris Brejcha neće održati svoj zakazani nastup pred hiljadama ljudi među kojima su bili i oni koji su došli na "Exit" baš zbog njegovog nastupa. Negodovanje prisutnih je ubrzo uslijedilo, razočaranje na licima je bilo vidljivo, a jedan od posjetilaca iz Poljske rekao je za "Nezavisne" da je razočaran činjenicom da je takvo obavještenje stiglo oko 22 časa, kada je festival već počeo.

"Iako imam karte za sva četiri dana, nasup Borisa Brejche je nešto čemu sam se najviše radovao. Noć prije, moji prijatelji su bili razočarani otkazivanjem nastupa Tyge i mislim da je ovo bilo nekorektno prema svim posjetiocima", kazao je on. 

Osim nastupa Borisa Brejče, iznenadno su otkazani i nastupi Honey Dijon, Hot Since 82, a umjesto njih organizatori su za posjetioce omogućili nastup Nine Kraviz, Adiel i Francois X.

Naposlijetku, najveću pažnju za ovo veče je privukao nastup popularnog DJ Robina Shultza koji je ispred glavne scene okupio nekoliko desetina hiljada ljudi, a sa svim pratećim scenskim efektima nastup je dobio svjetski izgled. Pozitivno iznenađenje i raspoloženje se već u prvom trenutku izlaska na scenu vidjelo i na samom Shultzovom licu, a narednih sat i po vremena ovaj DJ je atmosferu doveo do usijanja. Druga najpopularnija "Exit" scena "mts Dance Arena" mogla je po posjećenosti da stane rame uz rame sa glavnom scenom, a za dobru zabavu bili su zaduženi Meduza, Space Motion, Reblok, Nina Kraviz i mnogi drugi.

Posljednjeg festivalskog dana planiran je veliki spektakl, a samo neka od imena koja će zatvoriti ovogodišnju "Exitovu" proslavu 20. godina postojanja biće svjetski poznat DJ David Guetta, Jonas Blue, Sheck Wes, Laibach i mnogi drugi. Domaći izvođači koji će svojim tonovima razigrati publiku biće Darko Rundek, Massimo, Ajs Nigrutin i još mnogo drugih. Zvaničan kraj festivala označiće nastup brilijantnog Solomuna koji je zakazan za pet časova, a žurka će trajati sve do 10 sati, kada će Petrovaradinska tvrđava zatvoriti svoje kapije za fanove ovog festivala, bar do sljedeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije