Muzika

Trkulja i Balkanopolis oduševili publiku u Kini

Trkulja i Balkanopolis oduševili publiku u Kini
Foto: N.N. | Trkulja i Balkanopolis oduševili publiku u Kini

Nakon proslave jubileja 20. godina Balkanopolisa u Sava Centru, slavni umjetnik Slobodan Trkulja i njegov sastav nastavili su sa serijom koncerata u Kini, sapštili su danas iz organizacije Novi Sad 2021.

Turneju su otvorili sa rasprodatim koncertom u Šinhau, koncertnoj dvorani u Guangdžou (Guangzhou), gdje su publiku digli na noge, doživeli ovacije i nezapamćeno burne reakcije za uvijek uzdržane Kineze i kao i na prošloj turneji po Kini opet naveli Kineze da pjevaju u glas i to na srpskom jeziku.

Fantastične reakcije publike na Balkanopolis u Kini, kada je čak i policija morala da interveniše, podsjetile su na reakcije fanova na Bitlse svojevremeno.

Koncert Balkanopolisa ujedno je bio i završni događaj višegodišnjeg projekta kineskog ministarstva kulture 16+1, koji je dio promocije novog kineskog puta svile u okviru kojeg Srbija zauzima vrlo značajno mjesto.

Turneja se nastavila serijom koncerata u Ćenžou (Quanzhou) gdje je Balkanopolis stvorio čarobnu atmosferu sličnu onoj u Sava Centru.

Vrhunac koncerta u Ćendžou u Kini bio je momenat kada je publika potpuno ponijeta muzikom Balkanopolisa počela da se penje na binu pa je morala da reaguje policija koja je do kraja nastupa ostala ispred bine i vraćala publiku nazad.

U okviru dočeka 7526. godine, 13. januara u Novom Sadu, novosadska publika i brojni gosti iz regiona i Evrope imaće priliku da prisustvuje koncertu jednog od najboljih keltskih sastava iz Glazgova, Imar, a Trkulja će biti .

Trkulja biti specijalni gost ovog sastava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije