Muzika

Tupac posthumno dobio zvijezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu

Tupac posthumno dobio zvijezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu
Foto: Instagram | Tupac posthumno dobio zvijezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu

Nagrađivani reper, aktivista i glumac Tupac Škur dobio je juče posthumno zvijezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu, gdje su njegova sestra i kolege reperi govorili o njegovom uticaju širom svijeta, javlja Rojters.

“Tupac je duboko u sebi znao da je uvijek bio namijenjen za nešto veliko. Kao njegova mlađa sestra, imala sam privilegiju da gledam kako se ta veličina razvija”, rekla je Sekijva Škur, jedna od oko 100 ljudi koji su se okupili na ovom događaju.

Kako navodi Rojters, Šakur je iz djetinjstva u siromaštvu u Harlemu postao jedan od najuspješnijih muzičkih umjetnika sa preko 75 miliona prodatih ploča širom svijeta.

“Od kada je prvi put stupio na scenu Apolo teatra sa 13 godina, prije nego što je iko prepoznao njegovo ime, znao je da ima san da ima zvijezdu ovdje na Bulevaru slavnih“, rekla je njegova sestra.

Šakur je ubijen 1996. godine u dobi od 25 godina u pucnjavi u Las Vegasu koja nikada nije rasvijetljena.

Članovi muzičke grupe pokojnog repera Outlavz, Malkom Grinidge, poznat po svom umjetničkom imenu, E.D.I. Mean i hip-hop legenda David Marvin, poznat kao DJ Kvuik, su takođe prisustvovali ceremoniji.

“Vidite te murale koji prikazuju njega u Africi, Aziji, Južnoj Americi i Evropi“, rekao je Allen Hudžes, režiser dokumentarca o Šakuru pod nazivom “Draga mama”, koji je nazvan po jednoj od pjesama pokojnog repera.

“Onda me je jednog dana pogodilo. Tupac Amaru Šakur je postao globalni simbol pobune. Simbol je vidljiv i važan kao Malcolm X i Če Gevara i inspiracija za današnje aktiviste“, rekao je Hudžes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije