Muzika

U Banjaluci održan Novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije

U Banjaluci održan Novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije
Foto: Vladimir Stojaković | U Banjaluci održan Novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije

BANJALUKA - Banjalučka filharmonija održala je danas spektakularan novogodišnji koncert u prepunoj Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.

S obzirom na to da su besplatne ulaznice razgrabljene već prvog dana, brojna publika koja nije mogla da pronađe ni mjesto za stajanje, pratila je koncert putem video-bima postavljenog ispred Banskog dvora.

Baš kako je najavio Ivan Otašević, direktor Banjalučke filharmonije, publici su se predstavili najbolji solisti koje Republika Srpska trenutno ima, a najljepše praznične umjetničke kompozicije nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

"Jako sam srećan zbog održavanja ovog koncerta i već sada možemo reći da je on postao tradicionalan. Interesovanje publike za nastup Banjalučke filharmonije je veliko i zbog toga mi ostajemo nemoćni, jer je kapacitet Banskog dvora svega 300 do 350 mjesta. Zbog toga našem gradu definitivno treba veća koncertna dvorana", naglasio je Mladen Matović, direktor Banskog dvora.

Dodao je da je Banjalučka filharmonija postala konkurentan orkestar i da se nada da će u skorije vrijeme publika u gradu na Vrbasu imati priliku da posluša još nastupa.

S njim se složio i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je izrazio zadovoljstvo što je koncert Banjalučke filharmonije postao tradicionalan događaj u gradu na Vrbasu.

"Banjalučka filharmonija nije institucija, oni su udruženje građana koje uspješno traje već godinama uz podršku grada i republičkih institucija. Interesovanje publike za nastup ovog orkestra je veliko i do karata je bilo nemoguće doći. Smatram da je to jedan od većih problema i grad Banjaluka će u narednom periodu razmišljati o novoj koncertnoj dvorani", naglasio je Radojičić.

Dodao je da je ovo bio jedan od posljednjih događaja u gradu na Vrbasu kojim su obilježeni zimski praznici.

Pored brojnih ljubitelja ove vrste muzike svih generacija, koncertu su prisustvovale i najznačajnije ličnosti iz kulturnog i političkog života Banjaluke i Republike Srpske.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije