Muzika

U Banjaluci prvi put održana BLEMC konferencija

U Banjaluci prvi put održana BLEMC konferencija
Foto: N.N. | U Banjaluci prvi put održana BLEMC konferencija

BANJALUKA - Prva konferencija posvećena elektronskoj muzici, "Banja Luka Electronic Music Conference" (BLEMC) održana je prethodnog vikenda u Banjaluci.

U okviru dnevnog programa prvog dana razgovaralo se o problemima mladih DJ-eva i producenata koji tek ulaze u ovu industriju.

Na konferenciji je održan i panel "Žene u muzičkoj industriji", na kojoj su gošće bile Joma Maja i Maja Bojić, poznatija pod pseudonimom Oridžidži. U okviru diskusije pod nazivom "Label Your Work" saznali smo šta je potrebno za pokretanje sopstvene izdavačke etikete, a najposjećenija je bila prezentacija gosta iz Londona Harisa Čustovića pod nazivom "Zvuk između snimka i sekvence".

Konferenciju je posjetio i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je rekao da mu je drago što je grad na Vrbasu bogatiji za jednu originalnu manifestaciju poput ove i obećao podršku i narednih godina. Na konferenciji su pokrenute još neke zanimljive teme - kako uspjeti i opstati na međunarodnoj sceni te koliko je važna uloga medija i PR-a za samu scenu.

Organizator konferencije je Udruženje DJ-eva za razvoj urbane kulture "Urban Beat", a događaj su podržali brojni mediji i prijatelji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije