Muzika

U Banskom dvoru počeo ciklus matine koncerata "Oni dolaze"

U Banskom dvoru počeo ciklus matine koncerata "Oni dolaze"
Foto: Miladin Mihajlović | U Banskom dvoru počeo ciklusa matine koncerata "Oni dolaze"

BANJALUKA - Koncert studenata klavira Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, koji je ujedno i prvi u nizu iz ciklusa matine koncerata pod nazivom "Oni dolaze", održan je danas u Koncertnoj dvorani Banskg dvora.

"Ovaj ciklus nova je programska aktivnost Banskog dvora i predstavlja  nadogradnju višegodišnje prakse naše ustanove da pored organizacije reprezentativnih sadržaja iz oblasti kulture i umjetnosti, aktivno i u kontinuitetu radimo na promociji naših mladih talenata", saopšteno je iz Banskog dbora.

Kako dalje navode, kroz ciklus matine koncerata "Oni dolaze" biće promovisani talentovani učenici muzičkih škola i studenate Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Ovaj put publici su se predstavili studenti Teodora Ljumović iz klase profesora Arsena Čarkića, Isidora Grozdanović, Lana Rajković, Lena Albreht, Milica Tadić, Stefan Lopandić, Đorđe Zrnić i Daniel Leš iz klase profesora Dejana Jankovića, kao i Dario Kečan i Tatjana Mirnić iz klase profesorice Snježane Popović Vuleta, a na repertoaru su se našla neka od najlješih djela bogate klavirske literature iz opusa Baha, Skarlatija, Šopena, Lista, Debisija, Prokofjeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije