Muzika

U srijedu koncert Gradskog tamburaškog orkestra

U srijedu koncert Gradskog tamburaškog orkestra
Foto: N.N. | U srijedu koncert Gradskog tamburaškog orkestra

BANJALUKA - Gradski tamburaški orkestar će sutra uveče, sa početkom u 20 časova, održati tradicionalni "Koncert za zaljubljene".

Ovaj koncert Gradski tamburaški orkestar, kako je saopšteno, već nekoliko godina unazad koristi da svojoj publici predstavi nekog od gostiju sa muzičke scene bivše Jugoslavije.

Proteklih godina to su bili Željko Bebek, Lado Leskovar, a ove godine gost banjalučkih tamburaša biće popularni novosadski kantautor Đorđe Čavić, solista velikog senzibiliteta, nježnog i toplog glasa. Čavić je već decenijama predan muzici, uživa u njoj i publici poklanja pjesme koje odmaraju dušu. Miljenik je ljubitelja sjetnog zvuka, čuvar tradicionalnih melodija i tvorac novogradskih hitova "Tamburaška jutra", "Ruža panonska", "Bećarski ponedeljak" i "Lepa Novosađanka". Iza sebe ima brojne koncerte i festivalske nagrade, a njegove kompozicije su se našle i na dva muzička CD-a u izdanju PGP RTS, saopšteno je iz Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka. Uz GTO, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića, Čavić će banjalučkoj publici pokloniti kompozicije koje nas podsjećaju na neka srećnija vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije