Muzika

Umro nekadašnji gitarista grupe Majke

Umro nekadašnji gitarista grupe Majke
Foto: Youtube / Printscreen | Umro nekadašnji gitarista grupe Majke

Bivši gitarista benda Majke, ​Ivan Dujmić Duja umro je u 58. godini. Duja je prije Majki kratko svirao sa vinkovačkim garaž rok bendom Kaotične duše.

"Krajem 1989. kada sam došao u bend atmosfera je bila fantastična. Kilmister je došao kod mene kući i za nekoliko sati sam skužio pjesme i šta i kako trebam odsvirati u svojim gitarskim dionicama. Nakon toga su uslijedili koncerti širom zemlje u kojima sam uživao. Govorim to iz lične perspektive jer sam gledao na članove benda kao prijatelje. Goran je u to vrijeme bio još ličio na sebe i pored svih negativnih konotacija koje ga prate, znao se uvijek nasmijati na moje fore. S vremenom je to nestajalo i blijedilo sve više i više...”, rekao je Duja početkom 2023. godine u feljtonu portala "Ravno Do Dna" o prvom albumu vinkovačke grupe Majke.

Postava koja je snimila jedan od najboljih debitantskih albuma na ovim prostorima, trajno se razišla već početkom ljeta 1991. godine. Koliko zbog vanjskih faktora i nadolazećeg rata, toliko i zbog unutrašnjih razmimoilaženja i različitih pogleda na budućnost benda.

Uzrok smrti Ivana Dujmića Duje nije poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije