Muzika

Uspjeh banjalučkih takmičarki na FENS-u u Kopru

Uspjeh banjalučkih takmičarki na FENS-u u Kopru
Foto: Ustupljena fotografija | Uspjeh banjalučkih takmičarki na FENS-u u Kopru

Na sinoć održanoj finalnoj večeri Međunarodnog muzičkog festivala novih kompozicija FENS u Kopru, u Sloveniji, zapažene rezultate ostvarili su predstavnici Bosne i Hercegovine Kristina Mlinar, Una Šušnica i Milica Dumanovski, sve tri iz Banjaluke.

U kategoriji mladih interpretatora pop muzike pod nazivom Nova scena Kristina Mlinar je osvojila prvo a Una Šušnica drugo mjesto. Milica Dumanovski je osvojila drugo mjesto u kategoriji tinejdžera. Gran pri festivala osvojila je Lara Carić iz Hrvatske.

U dvije polufinalne večeri nastupilo je više od 60 mladih pjevača u šest starosnih grupa. Za finalno veče plasiralo se po pet najboljih iz svake grupe . U kategoriji djece mlađeg uzrasta, iz Republike Srpske nastupila je i petogodišnja Julija Ćućuz iz Mrkonjić Grada ali nije uspjela da se plasira u finale. 

U takmičarskom dijelu festivala koji se odnosi na autorske kompozicije još jedna nagrada je otišla u Banjaluku. Pjesma "Moj cuko" kompozitora i tekstopisca Nebojše Ivanovića dobila je nagradu za najbolji tekst.

Uspjesi banjalučkih takmičara nisu slučajni. Oni su potvrdili svoje vrijednosti na Međunarodnom muzičkom festivalu "Balkan fest" koji se održava u Banjaluci u organizaciji Slovenskog kulturnog centra kao i na nekoliko drugih međunarodnih festivala. Koparski i banjalučki festival njeguju uspješnu saradnju međusobnim pomaganjem u izboru i kandidovanju mladih umjetnika čime podižu kvalitet ovih muzičkih manifestacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije