Muzika

Uspjesi Muzičke škole iz Gradiške: Kolekcija nagrada sa svih takmičenja

Uspjesi Muzičke škole iz Gradiške: Kolekcija nagrada sa svih takmičenja
Foto: Ustupljena fotografija | Uspjesi Muzičke škole iz Gradiške: Kolekcija nagrada sa svih takmičenja

GRADIŠKA – Učenici Osnovne muzičke škole “Branko Smiljanić” iz Gradiške redovno osvajaju nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Na Internacionalnom muzičkom festivalu "Primavera" u Bijeljini osvojili su rekordne 33 nagrade.

Ivan Ristić, direktor škole kaže da su na ovom takmičenju učestvovali u više kategorija.

“Osnovna muzička škola “Branko Smiljanić” ima veliki broj učenika koji uče sviranje na različitim instrumentima. Imamo dugu i bogatu tradiciju a uspjesi na takmičenjima su naša stalna praksa,” kazao je za “Nezavisne novine” Ivan Ristić, direktor škole.

Boško Švraka, učenik šestog razreda, smjer gitara u klasi profesora Mirjane Popović, osvojio je drugu nagradu na takmičenju u Bijeljini. Prethodno je, i na drugim takmičenjima bio veoma uspješan. Ovaj mladi muzičar je višestruko nagrađen na republičkim takmičenjima muzičkih škola.

“Pripremam se za nastup i na narednom, Republičkom takmičenju u Banjaluci, od 3. do 5. aprila. Muzika i ljepota zvuka mene očaravaju, privlače. Zato sam veoma posvećen ovoj umjetnosti. Osim učenja u školi, činim to i kod kuće, sviram i po nekoliko sati dnevno, naveče ili poslije nastave,” kazao nam je Švraka, mladi muzičar, veoma psovećen gitari koju je, kako kaže, davno zavolio i uveliko se posvetio ovom instrumentu.

Bivši i sadašnji učenici Muzičke škole iz Gradiške, veoma su uspješni na takmičenjima u Srpskoj, BiH i regionu. Oni sa velikim uspjehom studiraju na akademijama u Banjaluci, Beogradu i drugim centrima.

Najviše uspjeha maldi gardiški muzičari imaju u disciplinama klavir, klavirski duo, harmonika, gitara i violina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije