Muzika

Vasiljević sa svojim kvartetom sutra u Banjaluci

Vasiljević sa svojim kvartetom sutra u Banjaluci
Foto: N.N. | Vasiljević sa svojim kvartetom sutra u Banjaluci

​BANJALUKA - Koncert "Dimitrije Vasiljević New York Quarteta", na radost banjalučke publike, a u okviru manifestacije "Proljeće u Banjaluci", biće održan u koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor sutra s početkom u 20 časova. Pored Dimitrija Vasiljevića, srpskog pijaniste i kompozitora s adresom u Americi, kvartet čine gitarista Ricardo Grilli, kontrabasista Ben Tiberio te bubnjar Raphael Pannier.

"Dimitrije Vasiljevic New York Quartet" je džez sastav iz Njujorka koji svoj zvuk bazira na mješavini modernog američkog džeza, klasičnog evropskog nasljeđa i tradicionalne srpske muzike. Svi članovi ovog sastava su vrsni džez muzičari iz različitih dijelova svijeta, sa dugogodišnjim iskustvom sviranja na njujorškoj, ali i drugim važnim džez scenama svijeta, kao i s brojnim eminentnim džez umjetnicima.

Dimitrije Vasiljević je srpski džez kompozitor i pijanista iz Beograda koji živi i radi u Nju Orleansu. Opisan kao sjajan džez svirač impresivnog muzičkog vokabulara i moćan moderni improvizator koji ima potencijal da postane novi glas modernog džeza, Vasiljević je stvaralac čija muzika predstavlja sofisticiranu kombinaciju američkog džeza, evropskog klasičnog nasljeđa i tradicionalne srpske muzike.

Kao aktivni solo džez pijanista, ali i lider svog kvinteta, kvarteta i trija, Vasiljević nastupa širom Evrope i Amerike. Ulaznice za koncert se mogu kupiti na biletarnici Banskog dvora u periodu od 10 do 18 časova po cijeni od pet KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije