Muzika

Večeras počinje "Truck and roll" u Kotor Varošu

Večeras počinje "Truck and roll" u Kotor Varošu
Foto: N.N. | Večeras počinje "Truck and roll" u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ - Na Gradskom trgu u Kotor Varošu večeras će početi četvrti muzički festival "Truck and roll", čiji su ciljevi promocija ideja mira, tolerancije, ljubavi i jačanje omladinskog aktivizma.

Festival će početi u 21.00 čas, nastupiće eminentna muzička imena iz regiona, a najveću pažnju privlači učešće kantautora i repera iz Srbije Marka Šelića - Marčela i "Napeti tria".

Nastupiće i virtuozni banjalučki rok sastav "Fjužna pruga" i oktet sastavljen od dobro poznatih muzičara iz "Rok simfonije".

Festival organizuje Udruženje mladih "Heroj" iz Kotor Varoš, u saradnji sa USAID-om, CRS i "PRO-Budućnost".

Predsjednik Udruženja mladih "Heroj" Đorđe Bojić pozvao je sve koji vole dobru muziku da dođu na ovaj tradicionalni festival, jer kvalitetni izvođači garantuju odličnu atmosferu i zabavu.

"U vremenu bujanja šunda na muzičkoj i kulturnoj sceni ovakvi događaji imaju ogroman značaj kako bi ponudili kvalitetnu alternativu", istakao je Bojić i dodao da je ulaz besplatan.

U nedjelju, 3. avgusta, biće održana javna debata mladih sa Markom Šelićem Marčelom, na kojoj će se govoriti o idejama mira, muzičkog i umjetničkog razvoja, saradnji mladih i značaju preuzimanja odgovornosti za kulturna, politička, ekonomska i druga važna pitanja mladih.

Podršku u organizaciji festivala, koji se održava u okviru Kotorvaroškog kulturnog ljeta, su pružili opština Kotor Varoš i "Centar za kulturu, sport i informisanje".  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije