Muzika

Vedran Gavrić za "Nezavisne": Vodim se kreativnošću bez ograničenja

Vedran Gavrić za "Nezavisne": Vodim se kreativnošću bez ograničenja
Foto: N.N. | Vedran Gavrić za "Nezavisne": Vodim se kreativnošću bez ograničenja

Vedran Gavrić, banjalučki muzičar s adresom u Beču, objavio je novi singl pod nazivom "Vrijeme je da dušu odmorim".

Publika ga je u proteklom periodu mogla čuti u grupi "Aifel", a kaže da muziku nosi sa sobom gdje god da krene. Ističe da se kroz pjesme izražava i želi podstaći i druge na kreativnost, a da pjesma "Vrijeme je da dušu odmorim" govori o miru koji nalazi oslobađajući se ustaljenih pravila, putujući i, što je najvažnije, slušajući svoju dušu.

"Pjesma govori o preokretu u meni, o unutrašnjem miru, a važno je izgraditi i sačuvati svoj mir i sebe voljeti da bismo mogli još više od sebe dati", navodi Gavrić.

Muzičar dodaje da je, s obzirom na to da živi na relaciji Beč - Banjaluka, na pjesmi radio polako, bez žurbe.

"Pjesma ničim nije bila uslovljena, a kreativnost voli tu slobodu. Inspiracija za pjesmu je dijelom moja selidba i prihvatanje da je život pun promjena, s njima sam se odabrao nositi s muzikom u sebi umjesto gubljenja dodira sa svojim snovima. Ono bitnije za inspiraciju za pjesmu je svakako ljubav", zaključuje Gavrić.

Za realizaciju nove numere bio je zadužen studio "Tristar" u Beču, a muzičar dodaje da je na pjesmi radio uz savjete kolega iz Banjaluke i Austrije.

Za singl "Vrijeme je da dušu odmorim" još nije snimljen video-spot, a muzičar ističe da bi samo snimanje moglo početi do kraja ovog mjeseca.

Gavrić je privukao pažnju javnosti sa svojim bendom "Aifel", za kojeg ističe da je njegov ponos, ali da će se u narednom periodu fokusirati na samostalni rad.

"Grupa 'Aifel' je moj ponos. Teško bi bilo reći da više nikad neće biti pjesama, samo smo se razišli na različite strane svijeta. Ne postavljati sebi ograničenja u kreativnosti je ono čime se vodim, a sada je fokus na mojim samostalnim pjesmama", naglasio je Gavrić.

Ističe da već sada radi na novim numerama te da će uskoro početi snimanja.

"Sve pjesme će zasad biti objavljivane kao singlovi i najavljivane na YouTube kanalu 'Vedran Music Official' i Facebook stranici 'Vedran Official' u vrijeme kad budu izlazile iz studija, baš poput aktuelne pjesme 'Vrijeme je da dušu odmorim'", rekao je Gavrić.

Banjalučanin je novi singl prezentovao i u Beču, u krugu odabranih ljudi, ali i kroz izvođenja na živim nastupima.

"Bio sam vođen idejom da je dobro izvoditi pjesme i dati ljudima na slušanje neposredno prije snimanja, da bi i oni dali dio svoje energije tim pjesmama, i tu se zapravo osjeti jasno kakvu energiju pjesma nosi među ljudima jer tu i ostaje da živi kad izađe iz mene i studija", zaključio je Gavrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije