Muzika

Velemajstori džeza na pozornici Banskog dvora

Velemajstori džeza na pozornici Banskog dvora
Foto: N.N. | Velemajstori džeza na pozornici Banskog dvora

BANJALUKA - Drugi "Intime Jazz Fest", čije je debitantsko izdanje prošle godine pobralo simpatije i naišlo na ogromnu podršku banjalučke publike, otvoriće klavirski duo Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov, a njihov koncert zakazan je u Kulturnom centru Banski dvor 23. novembra sa početkom u 20 časova. Podsjećamo, ova dva vrhunska džez muzičara prošle godine na ovom festivalu imala su solističke nastupe, stoga će ovaj put biti posebno zanimljivo da ih publika vidi zajedno na sceni.

Zulfikarpašić i Hadžimanov godinama vladaju džez scenama širom svijeta, a iz iskustva mnogih ljubitelja ove muzike, posebna privilegija je slušati zajednički nastup ovih velemajstora žanra.

"Drugi festival džez muzike 'Intime Jazz Fest' konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i  vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju. Ovogodišnji festivalski program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika", kazao je juče u Banskom dvoru Mladen Matović, direktor ove kuće i osnivač festivala.

Nakon pomenutog klavirskog dua, druge večeri festivala nastupiće domaće snage, "Combine Quartet" iz Banjaluke, potom "Vlada Maričić kvartet", dok će drugi "Intime Jazz Fest" zatvoriti  "Vlatko Stefanovski trio".

Svi festivalski programi će se održati u Koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom od 20 časova, a ulaznice za koncerte će biti u prodaji već od danas, po cijeni od 10 KM  za prve tri festivalske večeri i 15 KM za završno festivalsko veče.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Banskog dvora svakim danom osim nedjeljom, u periodu od  10 do 18 časova.

"U skladu sa dobrom praksom brojnih džez festivala u okruženju, festival će se i ove godine nakon svake koncertne večeri u Banskom dvoru 'nastaviti' u banjalučkom klubu 'City Pub', u kojem će od 22 sata nastupati poznati banjalučki džez sastavi 'JazzBless' i 'Combine Quartet'  kao nosioci Jazz Jam sessiona, kojem će se pridružiti i ostali učesnici festivala", rekao je Matović.

On je izrazio uvjerenje da će i ovogodišnji festivalski program imati jednako snažan odjek kao i prošlogodišnji, te da će svi festivalski sadržaji ponovo biti maksimalno posjećeni i pokazati da Banjaluka ima publiku koja voli i sluša kvalitetnu muziku. 

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je grad Banjaluka, dok je banka partner Banskog dvora Addiko banka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije