Muzika

Pratite nas na Google news

Velika posjeta na onlajn programu Nišvila

Velika posjeta na onlajn programu Nišvila
Foto: Printscreen | Velika posjeta na onlajn programu Nišvila
Tanjug

U sklopu programa Nišvila 2020 online koji je sinoć počeo na Ljetnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi, bez prisustva publike, ali uz live streaming putem veb sajta festivala, u sklopu programa Nišvil džez teatar izvedene su predstave "Crvenkapa" u izvođenju Pan Teatra i "Tri sestre i Nataša P" u izvođenju trupe "Art Media" i u saradnji sa Nacionalnim operom i baletom Sjeverne Makedonije.

 

Muzički dio programa otvorio je albanski džez sastav Kaba Project Ajs, koji je nedavno objavio album džez aranžmana tradicionalnih pjesama "JalbaniaZ Z" snimljen na Rocela festivalu u Italiji.

Najaktivniji srpski džipsi sving sastav "Dejan Krsmanović Trio" predstavio se autorskim programom koji je već privukao pažnju i inostranih producenata među kojima je i čuveni Džon Larson inače vođa čuvenog sastava Hot Club De Norvege.

Program prvog dana festivala je zatvorio tradicionalni romski Orkestar Žarka Stamnekovića programom posvećenim Šabanu Bajramoviću.

Inače, organizacioni tim Nišvil džez festivala se izvinjava svim gledaocima livestream prenosa, zato što se zbog velike posjete Nišvil sajtu - program prekidao u više navrata.

Stručna ekipa, kako kažu, upravo radi na povećanju kapaciteta gledanosti, a programi izvođeni uveče, ovih dana će u dnevnim satima moći da se na istom linku gledaju kao snimci.

Druge festivalske večeri biće izvedene predstava za djecu "Crven nosić" Pan Teatra i "Izolationist" trupe New Network, a zatim slijede nastupi sastava "Galeas" britanskog gitariste italijanskog porekla Antonia Marzinota, sastav "Balkanophonia" koji predvodi Nikola Starčević - istovremeno i član porodičnog gitarskog trija Balkanske žice, a program zatvara bluz band Slide Ride.

Program počinje u 20 časova i može se direktno pratiti putem linka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije