Muzika

Vijest o smrti Novice Zdravkovića ražalostila Leskovčane

Vijest o smrti Novice Zdravkovića ražalostila Leskovčane
Foto: N.N. | Vijest o smrti Novice Zdravkovića ražalostila Leskovčane
Tanjug

Vijest da je pjevač Novica Zdravković, brat legendarnog Tome Zdravkovića, preminuo u 74. godini u beogradskom KBC "Zvezdara", ražalostila je mnoge Lekovčane, posebno postovaoce pjesama braće Zdravković u njihovom rodnom selu Pečenjevce.

Novica Zdravković je rođen 21. jula 1947.godine u Pečenjevcu, a prema nezvaničnim saznanjima, on je dugo imao zdrastvenih problema sa urinarnim traktom.

Ostaće upamćen po numerama "Kralj splavova", i "Ambis mog života", a upućeni u muzičko stvaralaštvo braće Zdravković, kažu da je Novica ustupio bratu Tomi pesme "Umoran sam od života" i "Dao sam vam dušu svoju"".

Leskovački pjevač Blaža Petrov rekao je da je tužan zbog velikog gubitka prijatelja i druga sa kojim je više puta nastupao.

Mnogi pamte koncert koji su njih dvojica prije nekoliko godina organizovali u spomen na godišnjicu smrti Tome Zdravkovića, u vrijeme održavanja leskovačke "Roštiljijade".

Leskovčani su se prije desetak godina donekle odužili Tomi Zdravkoviću podizanjem spomen obilježja pjevaču u prirodnoj veličini na centralnom gradskom trgu.

Spomen obilježje Tomi Zdravkoviću je zbog rekonstrukcije centralnog gradskog trga preseljeno na kej rijeke Veternice, sastajališta mladih.

Brojni Leskovčani nadaju se da će, nakon pandemije korona virusa, pred ovom spomen bistom u centru Leskovca biti održan koncert na otvorenom, u znak sjećanja na braću Zdravković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije