Muzika

Violinistkinja Natalija Todorović organizuje radionicu "Radost sviranja"

Violinistkinja Natalija Todorović organizuje radionicu "Radost sviranja"
Foto: N.N. | Violinistkinja Natalija Todorović organizuje radionicu "Radost sviranja"

Djeca i mladi koji žele napredovati u sviranju violine znaju da im je svaki savjet stručnjaka zlata vrijedan. Zna to i violinistkinja Natalija Todorović, koja će u subotu održati radionicu pod nazivom "Radost sviranja". Ista će biti održana u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor. Todorovićeva ovu radionicu organizuje četvrti put, ali je drugi put u organizaciji Banskog dvora, a sve u cilju promocije klasične muzike, violine i mladih talenata.

U razgovoru za "Nezavisne" Todorovićeva je rekla da su ograničili broj na 15 najboljih violinista, ali pošto je interesovanje za radionicu veliko,  proširila je spisak na 20 učenika.

"Učenicima jako nedostaju ovakve i slične radionice, kojih bi zaista trebalo što više da bude. Već 15 godina radim u Muzičkoj školi 'Vlado Milošević', ali svakom radionicom nešto novo naučim. Cilj radionice je da se pokažu svi načini samousavršavanja i napredovanja, pravilno vježbanje, sve ono što može pomoći učenicima u samostalnom radu, ali i s njihovim profesorima. Najmlađi prolaznik je pripremni razred, a najstariji maturant, tako da ću obuhvatiti jedan cijeli put violine i razvoj tehnike kroz jednu radionicu", istakla je Todorovićeva.

Kao i proteklih godina, radionica će obuhvatiti djecu iz muzičkih škola iz Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Doboja.

"Drago mi je kada vidim da ima i starih polaznika što mi daje dodatnu satisfakciju da se još više potrudim. Sva djeca dolaze po preporuci svojih nastavnika i svi su sa već ostvarenim rezultatima, takmičari i potencijalni izvođači klasične muzike. Velika je sreća što je na čelu Banskog dvora čovjek koji je i sam veliki umjetnik Mladen Matović, koji je uvijek spreman da podrži i prezentuje mlade talente", smatra ona.

Poslije radionice Todorovićeva će nastaviti saradnju i s većinom gradova u Republici Srpskoj i šire jer smatra da je potrebno što više raditi na ponovnom vraćanju kulturnih dešavanja i u drugim mjestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije