Muzika

"Violinska promenada" u Kulturnom centru Gradiška

"Violinska promenada" u Kulturnom centru Gradiška
Foto: Ustupljena fotografija | "Violinska promenada" u Kulturnom centru Gradiška

GRADIŠKA - Koncert pod nazivom "Violinska promenada" na kojem će nastupiti violinistkinja Natalija Todorović uz klavirsku saradnju Vlade Danića, biće održan 11. aprila u Koncertnoj sali Kulturnog centra Gradiška sa početkom u 19 časova.

Kako je saopšteno iz Kulturnog centra Gradiška, program koncerta obuhvata djela Paganinija, Mocarta, Dvoržaka, De Falje, Vilijamsa, Gardele, Pabla de Sarasatea, Monti Čardasa, a ulaz je slobodan.

Natalija Todorović rođena je u Banjaluci 1985. godine, gdje je završila Osnovu i Srednju muzičku školu "Vlado Milošević" u klasi prof. Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove (Moskva).

Diplomirala je 2007. godine sa najvišom ocjenom u klasi prof. Uroša Pešića, a magistrirala 2011. godine u klasi prof. Maje Jokanović na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, takođe sa najvišom ocjenom.

Vlado Danić, pijanista, rođen je 1984. godine u Drvaru. Srednje muzičko obrazovanje i Muzičku akademiju završio je u Banjaluci u klasi prof. Nevene Popović.

Koncertno i u nastavi sarađivao je sa klasama profesora Slobodana Gerića, Maje Jokanović, Nemanje Marjanovića, Dejana Mladenovića, Dunje Simić, Radmile Smiljanić, Ivana Otaševića, Uroša Pešića, Branislava Petrovića i drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije