Muzika

"Vlatko Stefanovski trio" zatvorio "Intim džez fest" u Banjaluci

"Vlatko Stefanovski trio" zatvorio "Intim džez fest" u Banjaluci
Foto: Srna | "Vlatko Stefanovski trio" zatvorio "Intim džez fest" u Banjaluci
Milan Rakulj

BANJALUKA - Koncertom sastava "Vlatko Stefanovski trio" u utorak veče u velikoj koncertnoj sali Kulturnog centra Banski dvor završeno je drugo izdanje "Intime Jazz Festa".

S poznatim virtuozom na gitari Vlatkom Stefanovskim scenu su dijelili njegov sin Jan Stefanovski, koji je svirao bubnjeve, te Ivan Kukić, koji je svirao bas.

"Svirali smo ono što obično sviramo, s tim što smo dali sebi malo više prostora za slobodne forme i improvizacije, jer je ovo ipak džez festival. Drago mi je da smo učesnici, pored mojih dobrih prijatelja koji su prije nas nastupili. Drago mi je da smo dio ovog festivala. Banski dvor je izvanredna dvorana i vjerujem da smo je ispunili dobrim zvukom i dobrim vibracijama", rekao je Stefanovski, dodajući da s ovim sastavom prvi put svira u Banjaluci.

Stefanovski kaže da se on u gradu na Vrbasu uvijek odlično osjeća i da mu je privilegija dijeliti energiju sa banjalučkom publikom.

"Mi obično sviramo ono što najbolje znamo da sviramo. Nismo ništa posebno za Banjaluku pripremali. Drago mi je što su momci koji sviraju sa mnom prvi put u ovom gradu. Ja sam bio mnogo puta i Banjaluka nam se svima dopala. Osjetili smo pravo gostoprimstvo naših organizatora", istakao je Stefanovski, koji se s publikom nakon koncerta družio i u banjalučkom "City pubu", u kojem je svaku noć trajanja festivala trajao jazz jam session.

Drugi festival džez muzike "Intime Jazz Fest", naveli su iz Banskog dvora, konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike, koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

Ovogodišnji festivalski program obuhvatao je koncerte poznatih džez sastava i istaknutih umjetnika kao što su Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov, "Combine Quartet", "Vlada Maričić Quartet" i "Vlatko Stefanovski trio".

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je grad Banjaluka, dok je banka partner Banskog dvora Addiko banka. Ulaznice za ovaj festival prodavane su po cijeni od 10 KM, dok je ulaz na posljednje veče festivala koštao 15 KM, a sve vrijeme trajanja festivala tražena je karta više.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije