Muzika

Za male virtuoze: Mozzart poklonio violine Muzičkoj školi u Bijeljini

Za male virtuoze: Mozzart poklonio violine Muzičkoj školi u Bijeljini
Foto: N.N. | Za male virtuoze: Mozzart poklonio violine Muzičkoj školi u Bijeljini

Kompanija Mozzart ima "apsolutni sluh" za talente, a ovoga puta podržala je violiniste iz Muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac" u Bijeljini. Ovi mladi muzičari već osvajaju nagrade širom svijeta, a od sada će svoje umijeće moći da pokažu i na novim violinama koje im je poklonio Mozzart.

Naime, u školskoj godini na izmaku mladi muzičari ove škole oborili su svoj dosadašnji rekord. Osvojili su čak 70 nagrada na lokalnim i međunarodnim takmičenjima čime su se dokazali kao pravi ambasadori kulture i umjetnosti naše zemlje.

"Ne dešava se često da nam neko donira instrumente, violine su nam zaista bile potrebne. Većina muzičkih škola nije u mogućnosti često za ovakve nabavke, tako da nam je ovo zaista dobro došlo. Još jednom - ogromna zahvalnost kompaniji Mozzart", kaže Mladen Jefimić, direktor Muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac", Bijeljina.

Koncert mladih virtuoza pogledajte ovdje.

On dodaje da ova škola veoma cijeni činjenicu da je Mozzart društveno odgovorna kompanija koja ima sluha za potrebe kulture i umjetnosti. Dokaz za to je, kaže, upravo ova donacija vrijednih violina koje su dugo priželjkivali.

Trenutno osnovnu i srednju Muzičku školu "Stevan Stojanović Mokranjac" pohađa oko 350 đaka koji se školuju za opšti smjer, te klavir, harmoniku, violinu, gitaru, flautu i solo pjevanje. Interes mladih i talentovanih muzičara iz godine u godinu ne jenjava, pa im je donacija novih instrumenata stigla u pravi čas.

"U svom društveno odgovornom radu poseban akcenat stavljamo na podršku obrazovanju, kulturi i umjetnosti. Zbog toga smo, sa zadovoljstvom, podržali mlade talente ove muzičke škole kako bi u narednom periodu nastavili da ređaju uspjehe i predstavljaju našu zemlju u lijepom svjetlu širom svijeta", kaže Selma Saraj, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije