Muzika

Za nagradu "Milan Mladenović" takmiči se 14 finalista

Za nagradu "Milan Mladenović" takmiči se 14 finalista
Foto: N.N. | Za nagradu "Milan Mladenović" takmiči se 14 finalista
Tanjug

Za nagradu "Milan Mladenović" takmiči se 14 finalista, kako je odlučio tročlani žiri ovog velikog konkursa za rok pjesnike i muzičare.

Zadužbina Milana Mladenovića u zvaničnom saopštenju objavila je spisak svih 14 pjesama i autora koji se nadmeću za glavnu nagradu koja nosi ime velikog rok pjesnika i muzičara, prema odluci stručnog žirija - Srđan Gojković Gile, Darko Rundek i pjevačica Remi (hip hop sastav “Elemental”).

Žiri se odlučio da ove godine, umjesto planiranih 12, ipak uđe 14 pjesama u finalnu fazu izbora sa teritorija bivše Jugoslavije u proteklih godinu dana.

Na konkurs su kandidati prijavili 319 pesama, od čega su 243 prijave ispunile uslove konkursa i zatim su proslijeđene članovima žirija na preslušavanje.

Gojković, Rundek i Remi su od podataka o svakoj pesmi dobili samo naslov i tekst pesme, ali ne i ime autora/benda, kako i stoji u pravilima.

U uži izbor ušlo je 25 pesama, da bi u finale na kraju izabrano 14 kompozicija: “Alkohol” (Mrave brojim), “Anestezija” (Nekud), “Anonimni SMS” (Sale i Sedlari), “Bebo” (Nataleé), “Daj mi sve” (dram), “Dan na Tisi” (Rebel Star), “Digresija na Zeku II” (Klinika Denis Kataneca), “Držali smo se za ruke” (Sara Renar), “Igle” (Playground Hustle feat. Shot), "Ljubavnik" (Čao Portorož), “Ona iz Ju Es Ej” (Despot Tomić), “Pesma mesecu” (Dukatt), “Sve je ko pre” (Magic Bush) i “Tiho” (Buč Kesidi).

Dobitnik nagrade "Milan Mladenović 2020" biće proglašen na svečanoj dodjeli, na Milanov rođendan 21. septembra, što se može pratitii i uživo putem kanala same Zadužbine - YouTube i Facebook stranica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije