Muzika

Pratite nas na Google news

"Zabranjeno pušenje" i Vojko V na Kastelu

"Zabranjeno pušenje" i Vojko V na Kastelu
Foto: N.N. | "Zabranjeno pušenje" i Vojko V na Kastelu
David Jojić

​"Banjalučki dani muzike", najposjećeniji bh. festival, mjesto susreta i druženja dobrih ljudi, vrhunske zabave i kvalitetne muzike, održaće se šesti put zaredom u prelijepom ambijentu tvrđave Kastel u Banjaluci, od 27. do 29. juna.

Kao i do sada, Banjalučani i posjetioci festivala koji u Banjaluku dolaze iz svih krajeva regiona, imaće priliku da uživaju u izuzetnom muzičkom programu najpoznatijih regionalnih izvođača različitih žanrova urbane muzike.

U četvrtak, 27. juna, festival će otvoriti legendarni bend "Riblja čorba", najpoznatiji bh. reper Edo Maajka, rokenrol velikani "Osvajači" i mladi banjalučki bend u usponu "Racija".

Drugog dana festivala, u petak, 28. juna, posjetioci će moći da uživaju uz slavnu grupu "Galija", hip-hop senzaciju iz Splita - repera Vojka V, kao i grupe "Regina" i "Lejzi".

Treći dan festivala rezervisan je za nastupe "Zabranjenog pušenja", repere "Helem Nejse", te grupa "Pero Deformero" i "Dinar".

Organizatori su istakli da i ove godine očekuju veliku posjetu, kojoj doprinosi raznovrstan i bogat muzički program, dobra gastronomska ponuda, mnogo pivskih brendova, bezalkoholnih pića i besplatan ulaz na festival.

U okviru dnevnih sadržaja festivala turistima se nude vožnja jedinstvenim dajak čamcem, rafting niz rijeku Vrbas, organizovani obilasci znamenitosti Banjaluke, a na raspolaganju je i luna-park.

Četvrtog dana festivala tradicionalno se održava "Banjalučka gitarijada", na kojoj se promoviše i afirmiše banjalučka demo scena.

Gradska uprava grada Banjaluka prepoznala je festival "Banjalučki dani muzike" kao izuzetan događaj iz oblasti manifestacionog turizma, te je festival od samog početka uvršten na listu manifestacija od gradskog značaja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije