Muzika

Pratite nas na Google news

Zabranjeno pušenje objavilo pjesmu "Korona pozitivan hit"

Zabranjeno pušenje objavilo pjesmu "Korona pozitivan hit"
Foto: Screenshot Youtube Zabranjeno pušenje | Zabranjeno pušenje objavilo pjesmu "Korona pozitivan hit"
N.N.

Poslije 15 godina pauze legendarni muzički tandem Kurtović-Sexon ponovo radi zajedno a rezultat je pjesma "Korona hit pozitivan".

Kad se udruže dvojica pionira novog primitivizma, uvijek se dogodi neka magija. I ovog puta legendarne Sarajlije kombiniraju "zbilju, šegu i rokenrol"

Nova pjesma Zabranjenog pušenja ima sve ono zbog čega ih publika voli - dobar ritam, zarazan refren i duhovit, autoironičan tekst. Nastala je jedne večeri usred karantina, kada su se "starom zaboravljenom pjevaču otvorila nebesa" i kad je shvatio da poslije svega što je prošao u životu ne smije dobiti koronu, jer ima loš imunitet, ali i hit kojim će osvojiti svijet.

"Mislim da će se mnogi identificirati sa stihovima: 'U mom gradu zagađen je zrak, imam masku, astmu i povišen tlak, u životu vazda volio sam slavlje, kafana je uzela mi zdravlje.' Malo je reći da je pjesma autobiografska, ona je nekako svačija, da ne kažem narodska. Još da se počne pjevati po slavljima, pa gdje će nam biti kraj", (ne)ozbiljno kaže Sejo Sexon, frontmen Zabranjenog pušenja za Index.hr.

On je dodao da je bilo sjajno raditi Elvisom J. Kurtovićem.

"Bilo je sjajno ponovo raditi s Elvisom, a nema nas zajedno u kadru zbog socijalne distance, koje smo se pridržavali skoro 15 godina. Srećom, nemamo virus, već pjesmu ‘Korona hit pozitivan’, s kojom ćemo, nadam se, zaraziti i publiku”, istakao je Sejo Sexon.

(Index.hr)

 

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije