Muzika

"Zabranjeno pušenje" počelo proslavu 40 godina benda i albuma "Das ist Walter"

"Zabranjeno pušenje" počelo proslavu 40 godina benda i albuma "Das ist Walter"
Foto: Printskrin: Youtube/Zabranjeno pušenje | Zabranjeno pušenje počelo proslavu 40 godina benda i albuma "Das ist Walter"

Koncertom u Osijeku "Zabranjeno pušenje" počelo je proslavu 40 godina karijere i albuma "Das ist Walter".

U dvorani Zrinjevac vrilo je kao u košnici: publika je veći dio koncerta bend pratila horskim pjevanjem, a posebno oduševljenje izazvale su pjesme sa albuma "Das ist Walter" - "Zenica Blues", "Selena, vrati se, Selena", "Neću da budem Švabo u dotiranom filmu"...

Plesalo se, vrištalo, aplaudiralo i pejvalo uz „Pišonju i Žugu“, „Ibra dirku“, „Murgu drota“, „Karabaju“, „Jugo 45“, a publika je izuzetno dobro reagovala i na pjesme s novog svostrukog albuma „Karamba!“

Davor Sučić aka Sejo Sexon, Robert Boldižar Robi, Toni Lović, Branko Trajkov Trak, Dejan Orešković Klo, Tomislav Goluban i Anđela Zebec ostavili su, kao i uvijek, srce na terenu i priuštili Osiječanima tri sata furioznog rokerola i emocija, uz nezaboravne hitove koji se prenose s genercije na generaciju.

“Horsko pjevanje publike u Dvorani Zrinjevac, aplauzi i ovacije najbolji su rođendanski poklon za bend, naročito kada dolaze od ljudi toliko različitih generacija. Žao mi je što svaki rođendan nismo slavili ovako, pa ćemo zato ovaj jubilarni slaviti cijele godine”, prokomentarisao je vidno umoran, dirnut i prezadovoljan frontmen benda Sejo Sexon nakon koncerta.

Zabranjeno Pušenje slavlje nastavlja nizom koncerata u regionu: 27.4. u Čakovcu, 10.5. u Rijeci, 24.5. u Sarajevu, 28.5. u Ljubljani, 7.6. u Zagrebu, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije