Muzika

Pratite nas na Google news

Žak Houdek ogorčen: U Hrvatskoj ignorišu ovu pjevačicu jer je iz BiH

Žak Houdek ogorčen: U Hrvatskoj ignorišu ovu pjevačicu jer je iz BiH
Foto: N.N. | Žak Houdek ogorčen: Ignorišu ovu pjevačicu jer je iz BiH
N.N.

Pjevač Žak Houdek odlučio je na Facebooku progovoriti o bosanskohercegovačkoj pjevačici Ilmi Karahmet koja je učestvovala u X Factoru.

Naime, pjevač tvrdi da ju hrvatski muzičku klanovi ignorišu zbog njezinog imena. 

"ILMA KARAHMET. Glas od kojeg vam se naježi svaka dlačica na tijelu. Emocija samo takva! Ipak, ne čujemo ju u 'hrvatskom' eteru, ne čitamo o njoj u 'našim'medijima. Zašto, pitate se? Zato jer je draga i megatalentirana Ilma uglavnom (čast izuzecima!) stavljena na IGNORE. I to, vjerujte mi, isključivo iz razloga jer se zove Ilma Karahmet i dolazi iz BiH. Djevojka je došla 'kod nas' i legitimno pobijedila na 'našem' talent showu Rtl Zvijezde... Nakon toga odmah lansirala pjesmu PODIŽEM GLAS koju sam samo za nju sa zadovoljstvom napisao. Pokušali smo svim srcem podržati ju - no politike u glazbenom svijetu rekle su – NE", započeo je pjevač.

"O klanovima sam već dosta pisao - nema tu mjesta ni za 'naše', ni za 'tuđe' talente, već samo za njihove 'cice mace'. Osobno, za mene nema naših i tuđih - za mene samo postoje talentirani i netalentirani. Pa, zašto onda stalno neke prosjeke veličamo, a neke preočite i istinske talente ignoriramo? Nije Ilma jedina umjetnica iz BiH koju ignoriramo; ima ih još - Mayasar (juče sam podijelio njenu novu pjesmu - gotovo da uopšte nema reakcija), pa npr prekrasna Dalal koja ima doista poseban alt, Marija Šestić koja sevdalinke pjeva tako da ti istovremeno stanu i pamet i srce... and the list goes on... and on... I naravno, nije ovdje riječ samo o BiH... problem je daleko širi, nažalost. Kriteriji su jako pali, a čini se da i dalje padaju. Do kada, pitam se?" nastavio je Žak.

"Poanta svega što vam pokušavam reći je - slušajte glazbu srcem pa ćete prepoznati istinske vrijednosti i prave talente, nemojte da vas ponese i vodi stav i (ne)ukus mase, ili da vas prevari dobar PR oko nekog napumpanog izvođača koji ustvari i nije nešto baš posebno. Vi kao publika itekako sve možete dobro čuti, vidjeti, a iznad svega - Osjetiti. Volim vas", zaključio je Žak.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije