Muzika

Zaraznim ritmom "Horizonsa" osvojili publiku

Zaraznim ritmom "Horizonsa" osvojili publiku
Foto: N.N. | Zaraznim ritmom "Horizonsa" osvojili publiku

Koncert renomiranog banjalučkog sastava "Palladio string quarteta" održan je u utorak veče u Art dvorištu Banskog dvora, a tom prilikom ovaj sastav izvodio je obrade Stinga, "Guns'n'Rosesa", "Led Zeppelina", "Beatlesa", ali i autorski prvenac "Horizons", koji je realizovan u saradnji s "Nazor Soundom".

"Horizons" čini instrumentalna muzika, čija je srž gudački kvartet, uz podršku elektronskog zvuka. Kombinacija je više nego zanimljiva, a muzika je dovoljno zarazna da se svidi publici.

Kvartet, koji je već dobro poznat banjalučkoj publici, čine Milana Smiljanić (prva violina), Renata Medinac Kaurin  (druga violina), Kristina Moconja (viola) i Ozren Četković (violončelo).

"Ovaj put odlučili smo se na jedan poseban miks kojim smo obuhvatili sve što smo dosad radili, neke kompozicije koje smo rijetko svirali, ali i one koje često sviramo i znamo da ih publika voli. Bilo nam je važno da izvedemo i našu prvu  autorsku kompoziciju, jer zbog situacije s koronom nekako nismo imali priliku da je izvodimo, a i tehnički je malo komplikovana. Drago nam je da smo ovaj put uspjeli", kazala je Kristina Moconja.

Kada rade na kaverima, objašnjava Kristina, obično biraju pjesme koje su trenutno aktuelne, kao i one za koje smatraju da su žanrovski malo zapostavljene na repertoaru.

"Milana Smiljanić zadužena je za sve aranžmane i trudimo se da prenesemo atmosferu pjesme. Ono što je cilj našeg postojanja je da publika shvati da gudački klasični instrumenti mogu dobro da zvuče i kada se ne izvodi ozbiljna muzika, koja je možda za neke malo komplikovana i koju ne mogu svi da slušaju", dodala je Moconja.

"Palladio string quartet" je osnovan 2016. godine sa željom da publici predstavi nikad uzbudljiviji zvuk klasičnih instrumenata prilagođen pop, rok i filmskom stvaralaštvu, uz neobilazna djela klasične muzike.

U okviru svog djelovanja, tokom godina, "Palladio string quartet" bazira svoje postojanje na konstantnom probijanju granica te ulaženjem u sve sfere muzike trenutnog doba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije