Muzika

Žarko Kovačević: Naspram iskrene ljubavi sve ostale stvari su nebitne

Žarko Kovačević: Naspram iskrene ljubavi sve ostale stvari su nebitne
Foto: N.N. | Žarko Kovačević: Naspram iskrene ljubavi sve ostale stvari su nebitne

​Poznati pop sastav S.A.R.S. objavio je novi singl pod nazivom "Veruj mi", kojim najavljuje dugo očekivani studijski album. Kako kaže pjevač ovog benda Žarko Kovačević, u razgovoru za "Nezavisne", novi album će nositi naziv "Glava", ali još nije poznat datum premijere.

Novi singl "Veruj mi", prema riječima Kovačevića, govori o iskrenoj ljubavi i o tome koliko nam je ona potrebna, te koliko su sve ostale stvari nebitne naspram nje. Osim premijere novog singla, S.A.R.S. ima i veoma aktivnu koncertnu sezonu i, kako sami priznaju, ljeto uvijek provode "na točkovima". Pored toga, mogu se pohvaliti i prvim nastupom koji su održali u Rumuniji.

NN: Objavili ste novi singl "Veruj mi". Možete li nam reći nešto više o tematici ovog novog izdanja?

KOVAČEVIĆ: Pesma "Veruj mi" govori o iskrenoj ljubavi i o tome koliko nam je ona potrebna, odnosno koliko su sve ostale stvari nebitne naspram nje. Ideja za pesmu je nastala krajem prošle godine, a sam proces snimanja je protekao prilično brzo u našem studiju. Tekst za pesmu sam napisao zajedno sa bratom Draganom, dok sam kompoziciju sam uradio. Naravno, dosta nam je pomogao i naš bivši saksofonista/trombonista Petar Milanović, inače producent novog albuma, koji se potrudio oko aranžmana, kao i ostatak benda, koji je doprineo svojom izvedbom da pesma zazvuči baš onako kako treba.

NN: Ova pjesma dolazi nakon kraće pauze u stvaralaštvu, a kako sam vas shvatio, "Veruj mi" najavljuje novi album. Možete li nam reći nešto više o novom materijalu?

KOVAČEVIĆ: Tako je. "Veruj mi" je najavni singl našeg sedmog studijskog albuma pod imenom "Glava". Na njemu će se naći osam novih pesama, koje odslikavaju naša trenutna razmišljanja i turbulentna emotivna stanja kroz koja smo prolazili u prethodnom periodu.

NN: Kada publika može očekivati taj novi album?

KOVAČEVIĆ: Datum izdanja još nismo precizirali, ali će to svakako biti uskoro.

NN: Da li planirate objaviti i video-spot za pjesmu "Veruj mi" i koliko je, po Vama, bitna ekranizacija pjesama u današnjem vremenu?

KOVAČEVIĆ: U planu je njena ekranizacija, kao i još nekoliko drugih pesama u narednom periodu. Dobar spot svakako doprinosi popularnosti pesme i u to smo se uverili više puta tokom naše karijere, ali je najbitnije da je pesma dobra. Spot je tu da samo začini celu priču.

NN: Kako protiče sezona koncerata i festivala kada je u pitanju S.A.R.S., da li ste, i koliko ste, zauzeti ovog ljeta?

KOVAČEVIĆ: Letnji deo koncertne sezone je, kao i svake godine, najaktivniji, tako da smo leti uvek na točkovima. Ove sezone smo imali puno sjajnih koncerata, a imali smo i priliku da prvi put nastupimo u Rumuniji, gde nas je dočekala energična i razigrana publika.

NN: Kada vas možemo očekivati ponovo u Banjaluci?

KOVAČEVIĆ: Zasad nemamo nijedan koncert potvrđen za Banjaluku, ali se iskreno nadamo da ćemo se videti uskoro!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije