Muzika

Zaštitna oprema s potpisom zvijezda

Zaštitna oprema s potpisom zvijezda
Foto: Screenshot Twitter Keti Peri | Zaštitna oprema s potpisom zvijezda

Promotivna oprema koju bendovi i samostalni izvođači plasiraju na tržište često sadrži omiljene predmete obožavalaca. Majice, privjesci za ključeve, baneri, šoljice za kafu, upaljači i razni drugi predmeti sa simbolima omiljenog benda donose veliku zaradu muzičarima, ali i radost na licima vjernih pratilaca ovih sastava. Ipak pojavom pandemije virusa korona, izvođači su odlučili da odu korak dalje u prodaji svoje promotivne opreme.

Jedan od najpoznatijih rep sastava "Wu-Tang Clan" lansirao je novu seriju proizvoda kao dio kampanje "Za bolje sutra". Jedan od omiljenih proizvoda ovog benda je sredstvo za dezinfekciju ruku pod nazivom Protect Ya Hands. U pitanju je gel s posebnom formulom koja predstavlja pravi duh ovog sastava. Ono što su iz benda istakli na promociji ovog proizvoda je činjenica da novac zarađen od prodaje sredstava za dezinfekciju odlazi u humanitarne svrhe. Njihov plan je da zarađeni novac doniraju Otava fondaciji koja pomaže beskućnicima u Kanadi. Sredstvo za dezinfekciju s potpisom "Wu-Tang Clana" je moguće naručiti širom svijeta putem njihove zvanične internet stranice.

Brojni drugi umjetnici su počeli plasiranje zaštitne opreme sa svojim simbolima, pa je tako Keti Peri predstavila zaštitnu masku za lice koja je promovisana kada i njen posljednji singl "Daisies". Ova maska, koja je, po riječima pjevačice, ujedno i značajan modni detalj, na sebi sadrži ilustracije Perijeve kako leži na polju cvijeća. Pjevačica je takođe najavila da će od avgusta, kada bude predstavljen njen novi album, svaki obožavalac koji naruči putem interneta novi album dobiti masku na poklon. Na sličnu ideju je došla i pjevačica Kristina Agilera, koja je obilježila desetu godišnjicu svog albuma "Bionic" s predstavljanjem crnih maski na kojima su ilustrovane crvene usne.

Šampioni u prodaji promotivne opreme, bend "Kiss", takođe su iskoristili priliku te plasirali svoje zaštitne maske. U saopštenju benda se ističe da niko neće moći da isturi jezik kako to radi njihov basista Džin Simons, ali će nova maska, osim dekorativne, imati i veliku zdravstvenu ulogu. Profit od svake prodate maske će biti doniran fondaciji koja se brine za prava muzičara koji su pretrpjeli velike gubitke od pojave pandemije virusa korona. Ove maske je takođe moguće naručiti na zvaničnom internet sajtu ovog poznatog rokenrol sastava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije