Muzika

Zatvoren Belef, ovacije za Plasida Dominga

Zatvoren Belef, ovacije za Plasida Dominga
Foto: Tanjug/RADE PRELIC | Zatvoren Belef, ovacije za Plasida Dominga

Najveća svjetska operska zvijezda Plasido Domingo, čijim je koncertom zatvoren ovogodišnji Beogradski letnji festival (Belef), pokupio je ovacije na Tašmajdanu.

Domingo, koji cijeli život pjeva i diriguje, nastupao je nekoliko hiljada puta u više od stotinu različitih uloga, a sinoć u Beogradu nakon sedam godina.

On je rekao da se Srbiji uvijek rado vraća.

"Vaša zemlja i ovaj grad, Beograd, mnogo vole muziku. Ja sam godinama vezan za Beograd. Ovdje sam nastupao prije mnogo godina, na samom početku moje karijere uz prvoklasnog soprana, Radmilu Bakočević. Često sam sarađivao i sa mnogim drugim umjetnicima odavde. Zato ja osjećam posebnu povezanost, pravu povezanost sa Srbijom i sa mnogim srpskim umjetnicima", rekao je Domingo za RTS.

Direktora teatra "Vuk" Svetislav Goncić rekao je da ni pozorišta i uopšte festivali nisu posustajali, poštujući mjere.

"I u ovoj godini smo uspeli da Belef, gradsku manifestaciju, zatvorimo na spektakularan način. U publici će biti mnogo kolega sa kojima je on pevao, to su koleginice njegove i vrlo rado su se odazvale da prisustvuju ovom koncertu", rekao je Goncić.

Uz Dominga su pjevale i soprani Marija Jelić i Italijanka Ana Piroci.

U pratnji simfonijskog orkestra RTS-a pridružila im se i specijalna gošća - saksofonistkinja Kristina Vasić, koju je Domingo primijetio na jednom takmičenju u Budimpešti i poželio da upravo ona nastupa na sinoćnjem koncertu.

Koncertom je dirigovao Dijan Čobanov, a pjevale su se arije iz Verdijevih, Pučinijevih i Maskanjijevih opera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije