Muzika

Završen peti "Moto-fest"; Praštalo: Banjaluka je grad rokenrola

Završen peti "Moto-fest"; Praštalo: Banjaluka je grad rokenrola
Foto: Nezavisne novine | Završen peti "Moto-fest" u Banjaluci; Praštalo: Banjaluka je grad rokenrola

Peti po redu "Moto-fest" u Banjaluci u organizaciji MK "Stršljen" završen je sinoć nastupima četiri benda "Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi", "Psihomodo Pop", "Sunshine" i "Brkovi".

Frontmen grupe "Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi" Igor Blažević je na sebi svojstven način napravio odličnu atmosferu pjevajući svoje, a i obrade rok pjesama.

Atmosfera koju je napravio sa publikom pamtiće se jer se bacio u publiku, a ona ga je nosila u vazduhu pjevajući s njim. 

Prije koncerta "Sunshine", organizatori su podijelili nagrade od humanitarne tombole, a novac će biti poklonjen ugroženom stanovništvu.

Pank bend iz Hrvatske "Hladno Pivo" zatvorio je drugi dan "Moto-fest" u Banjaluci. Iako je padala kiša, to nije omelo publiku da skače i pleše uz najpoznatije hitove ovog benda.

Osim "Hladnog Piva", drugi dan "Moto-fest" Banjaluka nastupali su bendovi Najda i Smakovanje, Orthodox Celts i Atheist Rap.

Jedan od organizatora iz MK "Stršljen" Siniša Praštalo za "Nezavisne" je izjavio da je prezadovoljan samom organizacijom ovogodišnjeg "Moto-festa".

"Svaka čast momcima koji su dali građanima Banjaluke ovakav događaj i bajkerima koji su došli iz 25 država. Nekako su pružili tu energiju koji treba da održi sve nas na ovakvom događaju. Meni je čast što sam ja u Banjaluku sa svojim momcima iz MK 'Stršljen' donio takvu energiju, takav jedan dio urbane kulture koji treba da se zadrži u Banjaluci, koji to zaslužuje. Ja pozivam sve ljude i iz politike i iz biznisa da se pojave ovdje i da podrže ovaj događaj", rekao je Praštalo za "Nezavisne".

On dodaje da su na ovogodišnjem "Moto-festu" došli bajkeri iz Skandinavije, Irske, Amerike i Australije.

"Govorim samo o udaljenim zemljama koji su nas posjetili ovdje. Banjaluka ovo zaslužuje, Banjaluka jeste grad lijepih žena, čistoga, ekološki grad, ali Banjaluka je grad rokenrola", istakao je Praštalo. 

Siniša Praštalo je rekao da je ovogodišnji "Moto-fest" samo pet odsto onoga što oni očekuju da će biti naredne godine.

"Sljedeće godine radićemo četiri dana. Za dvije godine će biti tzv. buy quick gdje ćemo zvati turiste da dođu u Banjaluku i iskoriste odmor ovdje. Jeste da nemamo more, ali imamo dobru vibru, dobru energiju i ja pozivam sve ljude dobre volje da se pojave ovdje, a vjerujem da hoće", kazao je Praštalo. 

U petak je beogradski bend Mortal Kombat otvorio "Moto-fest" svojim najpoznatijim hitovima.

Frontmen grupe Mortal Kombata Miloš Kričković Kriki za "Nezavisne" je rekao da je ovo bio prvi put kako sviraju pred velikom publikom u Banjaluci.

"Prezadovoljan sam reakcijom publike na naš koncert. Super je sve, organizacija boli glava, posećenost boli glava, oduševljen sam", kazao je Kričković za "Nezavisne".

Publika je kroz sve nastupe tokom petka, subote, i nedjelje skakala i pjevala omiljene pjesme bendova. Nije ih umorila ni kiša niti omela da uživaju i vesele se u žestokim zvucima panka i metala. 

Nakon koncerta Orthodox Celtsa, u subotu su organizatori napravili spektakularan vatromet koji je trajao preko tri minute i obasjao čitavu Banjaluku.

Tokom subotnjeg dana, preko 500 moto klubova iz čitavog svijeta prodefilovalo je centrom Banjaluke i oduševilo prisutne građane koji su gromoglasnim aplauzom ispratili motoriste. 

Za posljednji dan "Moto-festa" u Banjaluci u nedjelju u jutarnjim časovima održan je Dječiji Moto-fest”. Nakon njih, kao i prethodna dva dana, organizovan je moto market, kao I stunt show.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije