Muzika

Završena revija dječijih horova "Mala Vila"

Završena revija dječijih horova "Mala Vila"
Foto: N.N. | Završena revija dječijih horova "Mala Vila"

PRIJEDOR - U okviru 18. međunarodnog festivala horova "Zlatna vila", završena je Revija dječijeg horskog pjevanja "Mala Vila", na kojoj se predstavilo ukupno 14 horova prijedorskih osnovnih škola i vrtića.

Druge festivalske večeri predstavili su se mališani hora "Vilenjak" Osnovne muzičke škole "Savo Balaban" iz Prijedora, zatim horovi osnovnih škola "Kozarac" iz Kozarca, "Petar Petrović Njegoš" Busnovi, "Ćirilo i Metodije" Trnopolje, "Branko Radičević" Ćela i horovi prijedorskih osnovnih škola "Dositej Obradović" i "Petar Kočić".

Ova revija simbolično nazvana "Mala Vila" nije bila takmičarskog karaktera, već je imala za cilj promovisanje horskog pjevanja i davanje prilike djeci i njihovim muzičkim pedagozima da pred širom publikom pokažu šta i kako rade tokom cijele godine.

Nakon revije dječijeg horskog pjevanja, u Pozorištu Prijedor večeras počinje takmičarski program u okviru nadmetanja za nagradu publike kojoj će se predstaviti horovi iz Mostara, Bitolja, Beograda i Irkutska.

Izvršni organizator 18. festivala horova "Zlatna vila" je grad Prijedor, a pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Medijski partner je RTRS, a lokalni medijski pokrovitelj je "Kozarski vjesnik".

Ovaj festival jedna je od manifestacija kojima se obilježava 16. maj - Dan grada Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije