Muzika

Poslušajte novu pjesmu sa nadolazećeg albuma Željka Galonje

Poslušajte novu pjesmu sa nadolazećeg albuma Željka Galonje
Foto: Ustupljena fotografija | Poslušajte novu pjesmu sa nadolazećeg albuma Željka Galonje

Kantautor i književnik iz Gradiške Željko Galonja objavio je novu pjesmu i spot sa svog nadolazećeg albuma "Žalospjevi", a riječ je o singlu "U maloj kući".

Pored toga što je vokal i gitarista, Galonja potpisuje tekst, muziku, aranžman, kao i scenario za spot. Prateći vokal je Radost Galonja Krtinić, klavir je svirao Stevan Milijanović, bas gitarista, saksofonista i drugi prateći vokal bio je Bojan Krtinić, dok je za bubnjevima bio Aleksa Milijanović.

Pjesma je snimljena u studiju BiRK u Beogradu,  producent je Bojan Krtinić koji je ujedno uradio i video uradak.

Željko Galonja za "Nezavisne" kaže da je moto ove pjesme da će na kraju ostati seobe, pokoja pjesma i sitne drskosti u njoj.

"Ovo je, kao i ostale kompozicije sa budućeg albuma, gorka i bolna tema, ali pošto je sveprisutna, želio sam progovoriti o njoj. Danas, kada se uglavnom uljepšava i veliča, mislim da je sasvim u redu da postoje ljudi, stvaraoci koji se sučeljavaju sa hvalospjevima; barem dok traje pjesma, stanu na brvno preko kojeg se prelazi.   Koristim priliku da se još jednom zahvalim izuzetnoj ekipi ljudi koji su i ovaj put saradjivali i doveli pjesmu da zazvuči onako kako je napisana", ističe Galonja.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije