Muzika

Žika Jelić: Povratak Riblje čorbe daje podstrek

Žika Jelić: Povratak Riblje čorbe daje podstrek
Foto: Wikipedia | Žika Jelić: Povratak Riblje čorbe daje podstrek
Tanjug

Legendarna Ju grupa će prvi koncert ove godine održati 26. juna u bašti kluba "Fest" u Zemunu, a basista Žika Jelić najavljuje da će za tu priliku u repertoar vratiti neke stare pjesme.

Žika Jelić je da je njegov brat, gitarista i pjevač Dragi Jelić insistirao da sviraju "neke pjesme koje datiraju iz ranijeg perioda, koje su po njegovom mišljenju vrijedne da ih publika čuje", kao "Da si M.M. ili B.B." i "Mali medved".

Basista najdugovječnijeg domaćeg benda, koji je tokom 51 godine postojanja zabilježio 11 albuma i brojne hitove kao što su "Crni leptir", "Mornar", "Od zlata jabuka" i "Kosovski božuri", raduje se "što je sve živnulo" i što će ponovno biti dozvoljeni koncerti nakon višemjesečne pauze usljed pandemije Kovid-19.

"Drago mi je da se vraća lepota življenja kao pre korone. Bojim se samo da ne bude većih problema kada je ta opaka zaraza u pitanju. Da ne bude da smo se opustitili previše. Ne znam šta će biti, ali dobro je da su grupe krenule da nastupaju, i svi su orni za radi", rekao je Jelić.

Nakon što je nedavno sa bratom u Ljubljani posjetio Boru Ðorđevića, koji im je predstavio nekoliko novih pjesama, Jelić kaže da ohrabruje što je Riblja čorba smogla snage da nastavi rad uprkos smrti basiste Miše Aleksića (1953-2020) od posljedica Kovid, i što ih očekuje povratnički nastup na Arsenal festu u Kragujevcu 26. juna.

"To daje podstrek, ne samo kolegama, već uopšte ljudima koji vole muziku. Individualno svako mora da se pazi. Pošto sam ja preležao koronu, lečio se, čak sam zaglavio u bolnici, znam da sa njom nema šale. Moramo da vodimo računa, da se pričuvamo", naglasio je Jelić.

Ju grupa će nastupiti i 27. juna na gradskom trgu u Užicu, a prema Žikinim riječima, Dragi ima "neke ideje za nove kompozicije", koje bi tek trebali da uobliče tokom ljeta. Posljednji album benda bio je "Evo stojim tu" iz 2016. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije