Muzika

Pratite nas na Google news

Zlato za mladog harmonikaša Đorđa Perića u Talinu

Zlato za mladog harmonikaša Đorđa Perića u Talinu
Foto: Srna | Zlato za mladog harmonikaša Đorđa Perića u Talinu
Srna

Desetogodišnji Đorđe Perić iz Bijeljine osvojio je zlatnu medalju na internacionalnom muzičkom Festivalu "Vinter rivil", održanom onlajn u Talinu.

Đorđe je zlatnu medalju osvojio sa maksimalnim brojem bodova i bio laureat uzrasne kategorije do 12 godina u disciplini instrumentalni žanr.

Đorđe Perić, učenik Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" u klasi profesora Slaviše Perića, dobio je priznanje za profesionalizam, kreativna dostignuća i visoko kvalitetnu obuku laureata svih uzrasta, saradnju i podršku, kao i lični doprinos razvoju kulture i umjetnosti i za jačanje prijateljskih odnosa sa zemljama iz inostranstva.

"Veoma sam srećan što sam i ovaj put bio laureat na međunarodnom takmičenju i sa ponosom predstavljao svoju zemlju", rekao je Srni Perić.

Na takmičenju održanom od 3. do 7. marta, gdje su zastupljeni svi instrumenti, učestvovalo je više od 500 takmičara iz 14 zemalja (Estonija, Rusija, Latvija, Litvanija, Bjelorusija, Ukrajina, Bugarska, Mađarska, Francuska, Indonezija, Poljska, Italija, Srbija i BiH).

Periću je ovo 73. osvojena nagrada na međunarodnim takmičenjima iz 15 zemalja. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije