Muzika

"Zoster", "Majke" i "Zabranjeno pušenje" nastupili u gradu na Vrbasu

"Zoster", "Majke" i "Zabranjeno pušenje" nastupili u gradu na Vrbasu
"Zoster", "Majke" i "Zabranjeno pušenje" nastupili u gradu na Vrbasu

Četvrti put zaredom brojnim sadržajima i bogatim programom festivala "Živjeti slobodno" u Banjaluci je obilježen Međunarodni dan pobjede nad fašizmom.

Banjalučani su u srijedu u večernjim časovima mogli uživati u koncertima bendova "Zoster", "Majke" i "Zabranjeno pušenje", koji su nastupili na "Aquani".

Koncertnu manifestaciju otvorio je banjalučki bend "Shangai Street Fight", a odmah nakon ovog sastava publici se predstavio i mostarski bend "Zoster".

Ova grupa, koja u posljednjih nekoliko godina privlači pažnju regionalne publike, svoj je nastup otvorila čuvenim hitom "Gavrilo". Nizale su se i druge numere ovog poznatog sastava, a publika u gradu na Vrbasu je kao vrhunac njihovog nastupa okarakterisala pjesmu "Ko je jamio", koju je pjevala horski zajedno sa bendom.

Frontmen benda "Zoster" Mario Knezović je za publiku u Banjaluci imao samo riječi hvale.

"Bend 'Zoster' je svoje prve nastupe održao upravo u Banjaluci. Banjaluka je rokerski grad i uvijek smo imali super svirke i reakcije u Banjaluci. Naš prvi koncert van Mostara dogodio se u Banjaluci prije 15 godina", podsjetio je Knezović.

Nakon benda "Zoster" pred Banjalučanima je nastupio i sastav "Majke". Frontmen benda Goran Bare je po početku koncerta pozdravio banjalučku publiku, koja je stihove svih pjesama pjevala uglas sa ovim poznatim pjevačem. Hitovi kao što su "Budi ponosan" i "Teške boje" izazvali su talas oduševljenja okupljenih na "Aquani".

Neumorna publika je i po završetku koncerta insistirala da se "Majke" vrate na binu, što je ovaj bend i učinio.

Nakon sastava "Majke" nastupio je poznati rokenrol bend "Zabranjeno pušenje". Frontmen ovog sastava Sejo Sekson je prije koncerta istakao da je bend za ovu priliku spremio jedinstveni repertoar pjesama o zavičaju i revoluciji, pa su Banjalučani mogli da čuju poznate hitove kao što su "Yugo 45" i "Srce, ruke, lopata", "Bos ili hadžija" i mnoge druge.

"Publika uvijek ima očekivanja od nas, i ja uvijek gledam da bude adekvatna atmosfera. Banjalučka publika je uvijek bila na visokom nivou i to je jedna publika koja se već decenijama isprofilirala kao vrlo zahtjevna i ona je kao veliki navijač ako je uspijemo razveseliti. Za nas je uvijek lijepo svirati u Banjaluci. Dugo se družimo sa ovim gradom i nadam se da će se to nastaviti i u budućnosti", istakao je Sejo Sekson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije