Muzika

Zvezde Granda: Darko Martinović pobjednik

Zvezde Granda: Darko Martinović pobjednik
Zvezde Granda: Darko Martinović pobjednik

Dvadesetsedmogodišnji Darko Martinović iz Cetinja pobjednik je ovogodišnjeg takmičenja u šouu "Zvezde Granda", čije je finalno veče održano u subotu u velikom "Grand" studiju na Košutnjaku u Beogradu.

S osvojena 73.193 glasa Martinović se izborio za prvu nagradu- opremljen stan od 35 kvadrata i album, u konkurenciji od 10 vrhunskih takmičara, koji su se u posljednjih devet mjeseci borili za ovu laskavu titulu.

Drugo mjesto i automobil folksvagen osvojio je Aleksa Radenković sa 69.362 glasa, dok je treće mjesto s osvojenih 62.420 glasova pripalo Nikoli Nešiću, koji je kao nagradu dobio LCD televizor.

Pored trojice prvonagrađenih, u top 10 šeste sezone "Zvezda Granda" plasirali su se Nikolina Kovač, Milica Pavlović, Vanja Mijatović, Andreana Čekić, Slobodan Rakić, Nadica Ademov i Miroslav Radulović. Svi finalisti biće nagrađeni sa po jednom novom pjesmom poznatih autora.

Svi finalisti biće nagrađeni sa po jednom novom pjesmom poznatih autora

Tokom učešća u šouu "Zvezde Granda" brojne muzičke "sudije" koje su ocjenjivale nastup mladih talenata, Martinoviću, koji je slijep, predviđale su blistavu karijeru, kakvu imaju braća Saša i Dejan Matić. Da stvarno zaslužuje da bude prvi pokazala je i reakcija njegovih "protivnika" u borbi za pobjedu, koji su nakon proglašenja pobjednika sa njim skakali od sreće i čak ga bacali uvis.

Vedrog duha, karakteran i pozitivan, autentičnim izvođenjem i profesionalnim stavom Martinović je tokom čitavog takmičenja ostavljao pozitivan utisak na publiku, koja ga je nagradila prvim mjestom. Iza njega je i učešće u prošloj sezoni ovog muzičkog šoua, gdje nije došao do finala. Ipak, upornost mu se i te kako isplatila.

U finalu, nakon uvodne riječi Saše Popovića, direktora "Grand produkcije", koji je istakao da se u studiju nalazi oko 2.000 navijača, kao i da završnicu prati 36 operatera iz 11 zemalja svijeta, takmičarsko veče otvorio je upravo Martinović sa evrovizijskom pjesmom Željka Joksimovića "Nije ljubav stvar", nakon čega su nastupili i njegovi konkurenti.

Talentovanom mladiću titula zvijezda "Granda" donijela je opremljen stan u Beogradu i snimanje albuma

Takmičenje se odvijalo u četiri kruga, a nakon svakog su, s najmanjim brojem glasova, ispadala po dva finalista.

Nakon proglašenja pobjednika talentovani Crnogorac ponovo je izveo pjesmu "Nije ljubav stvar", koja mu je donijela više sreće nego Joksimoviću.

Biografija

Darko Martinović je rođen 3. septembra 1985. godine u Cetinju. Muzikom se bavi od ranog djetinjstva, a njegov profesionalni put dobio je svoj nagovještaj kada je sa 17 godina, 2003. godine, pobijedio na takmičenju "Prvi glas Cetinja". Na jesen iste godine uzima učešće na "Intro karaokama" u Podgorici, do tada najvećem pjevačkom takmičenju u Crnoj Gori, na kojem dolazi do finala. Na Međunarodnom muzičkom festivalu slijepih Jugoistočne Evrope, održanom u Tuzli 2004. godine, Martinović osvaja prvo mjesto. Talenat za pjevanje, za koji kaže da je "dar Božji", bio mu je samo odskočna daska u daljem radu, jer su mu prepoznatljiv stil pjevanja i boja glasa omogućili da se vrlo brzo osamostali i nastavi karijeru. Nakon skoro decenije rada uspio je da pridobije povjerenje velikog broja slušalaca u Crnoj Gori i van nje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije