Muzika

"Zvijezde Opere Sankt Peterburga" u Banjaluci

"Zvijezde Opere Sankt Peterburga" u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | "Zvijezde Opere Sankt Peterburga" u Banjaluci

BANJALUKA - Vokalno-klavirsko veče "Zvijezde Opere Sankt Peterburga" biće održano 14. aprila sa početkom u 19 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) u izvođenju solista teatra "Opera Sankt Peterburga".

Kako su saopštili iz NP RS, ovo je druga posjeta ansambla "Opere Sankt Peterburga" Banjaluci, nakon 2017. godine, a za jednu kupljenu ulaznicu posjetioci će drugu ulaznicu dobiti na poklon.

"Pred publikom će nastupiti laureati međunarodnih takmičenja Marija Černiševa - klavir, Jevgenija Kravčenko - sopran, Sofja Nekrasova - sopran, Larisa Pominova - mecosopran, Vladislav Mazankin - tenor i Valerij Kaula - bas", naveli su iz NP RS.

Dodaju da je državni kamerni muzički teatar "Opera Sankt Peterburga" osnovan 1987. godine i veoma je poznat u Rusiji i u inostranstvu.

"Umjetnički direktor i osnivač teatra je narodni umjetnik Ruske Federacije Jurij Isakovič Aleksandrov, svjetski poznat reditelj koji je režirao na najprestižnijim scenama 'Arena di Verona', 'Metropoliten opera', 'La Skala', 'Boljšoj' i 'Marijinski teatar'", saopštili su iz NP RS.

Navode da su posljednjih godina predstave teatra uspješno izvedene u Francuskoj, Grčkoj, Srbiji, Finskoj, Latviji, Estoniji, Poljskoj, Azerbejdžanu, Kazahstanu, Egiptu, Turskoj, Uzbekistanu, Tadžikistanu, UAE i Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije