Muzika

Zvonko Bogdan uz žice tamburica oduševio publiku na Kastelu

Zvonko Bogdan uz žice tamburica oduševio publiku na Kastelu
Foto: Facebook/Banja Luka Fest | Zvonko Bogdan uz žice tamburica oduševio publiku na Kastelu

Panonski šansonjer, bard tamburaške muzike Zvonko Bogdan nastupio je večeras pred banjalučkom publikom u okviru druge večeri "Banja Luka Festa" koji se održava na tvrđavi Kastel.

Poslije uvodnog "zagrijavanja" na scenu je, praćen burnim aplauzom publike, izašao Zvonko Bogdan ne krijući radost što nastupa pred publikom u gradu na Vrbasu.

"Ono čime se mi bavimo je da ćemo vas vratiti u neka vremena koja se više vratiti nece. Na našem programu će biti pisama, pesama i pjesama", kazao je Zvonko na početku koncerta.

Svoju tamburašku priču započeo je pjesmom Jovana Jovanovića Zmaja, nastavio jednom Isidora Bajića, te produžio nezaobilaznom Šantićevom "Eminom".

Foto: Facebook/Grad Banjaluka
Foto: Facebook/Grad Banjaluka

Iako gazi osmu deceniju, Zvonko, i dalje šmekerski, a uz svoje džentlmenske manire, sa lakoćom predstavlja raskošno pjevačko umijeće koje mu je tokom proteklih 50 i kusur godina rada obezbijedilo značajno mjesto na muzičkoj sceni.

Šarmantan i duhovit u pratnji do u žicu usviranog Velikog tamburaškog orkestra oduševio je publiku izvođenjem tradicionalnih pjesama među kojima i onih starih blizu 200 godina, ali i svojih autorskih.

Iako, kako reče "Osam tamburaša s Petrovaradina" uglavnom izvode poslije ponoći, pred banjalučkom publikom je poželio da je izvede prije 22 časa.

Foto: Facebook/Grad Banjaluka
Foto: Facebook/Grad Banjaluka

Svaka od njegovih pjesama je istinski proživljena, vezana za određene ljude, vrijeme i događaje, jer se, kaže on "ne može svirati i pevati ono što ne živiš".

Očekivano, "Evo banke Cigane moj" digla je publiku na noge, a Zvonko se našalio da tamburaši dobro sviraju, ali da su skupi.

Foto: Facebook/Grad Banjaluka
Foto: Facebook/Grad Banjaluka

Na crvenom tepihu večeras se pojavila Amira Medunjanin koja će na festivalu nastupiti sutra uveče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije